Летните олимпийски игри в Токио, които бяха отложени за 2021

...
Летните олимпийски игри в Токио, които бяха отложени за 2021
Коментари Харесай

Сейко Хашимото: Олимпийските игри в Токио трябва да се проведат на всяка цена

Летните олимпийски игри в Токио, които бяха отсрочени за 2021 години поради пандемията от ковид, би трябвало да се проведат непременно поради напъните на спортистите и уредниците да се приготвят. Това сподели японският министър по олимпийските и параолимпийските въпроси Сейко Хашимото пред организация Киодо.

" Всички хора, които имат отношение към игрите, работят дружно и се приготвят. Същото важи и за спортистите, които поставят обилни старания при актуалните условия. Трябва да проведем Олимпиадата непременно ", сподели Хашимото.

Така министърът разяснява изказването на вицепрезидента на Международния олимпийски комитет (МОК) Джон Коутс, който съобщи, че Олимпийските игри в Токио ще се състоят. Според него Олимпиадата ще се организира " със или без ковид ".
Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година. Заради пандемията надпреварата беше отсрочено д една година и ще се организира от 23 юли до 8 август 2021-а. Името на игрите " Токио 2020 " обаче ще бъде непокътнато.

През юни организационният комитет на игрите в Токио публично се разгласи за опростяване на формата на надпреварата за идната година. Предвижда се те да бъдат проведени въз основата на три съществени правилото: обезпечаване на безвредна среда, ограничение на разноските и опростяване на формата на игрите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР