Летището в сицилианския град Катания, близо до някои от основните

...
Летището в сицилианския град Катания, близо до някои от основните
Коментари Харесай

Италия затваря основното летище на Сицилия до сряда заради пожар

Летището в сицилианския град Катания, покрай някои от главните туристически дестинации в източна Сицилия, е затворено до сряда заради пожар, написа ръководещата компания в " Туитър ", представена от " Ройтерс ".

Пожарът е избухнал късно в неделя и няма потърпевши, оповестиха от летището. Пожарникарите обявиха, че са съумели да го овладеят към 90 минути, откакто са били извикани, само че не дадоха детайлности за вероятните аргументи или връзка с актуалните високи температури в района.

Катания беше измежду няколко италиански града, които оповестиха червен код за горещо време в неделя, дружно със сицилианската столица Палермо и третия по величина град на острова Месина, до момента в който страната се приготвя за рекордно високи температури.

Полетите на сицилианското летище, което съгласно секторната група Assoaeroporti е пето по трафик в Италия за предходната година и първо на острова, са спрени до 12:00 ч. по Гринуич в сряда, оповестиха от компанията.

Информационна организация " Анса " заяви за гъст пушек в долната част на оборудването след експлоадирането на пожара.

Летището в Катания се употребява постоянно от туристи, които се насочат към места като Етна и Таормина, на към 70 километра, и Сиракуза, с гръцкия спектакъл и историческия център на остров Ортигия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР