Летището в Палермо отново отвори врати, след като горските пожари

...
Летището в Палермо отново отвори врати, след като горските пожари
Коментари Харесай

Буря отне живота на двама души в Северна Италия, летището в Палермо бе отворено след силен пожар

Летището в Палермо още веднъж отвори порти, откакто горските пожари в Сицилия постановиха затварянето му за няколко часа по-рано през днешния ден на фона на рискови метеорологични условия на Апенините. Силни стихии предизвикаха вреди и най-малко два смъртни случая в северната част на страната, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Малко след 11:00 ч. локално време (09:00 ч. по Гринуич) летищният оператор заяви в " Туитър ", че " към този момент " ще бъдат позволени единствено стеснен брой заминаващи полети. По-късно обаче добави, че аероплан от Торино в Северна Италия е съумял да кацне.

По-рано през днешния ден летището беше затворено до момента в който пожарникарите се опитваха да потушат огромен пожар в близкия регион. Огънят наруши локалния пътен и железопътен трафик. Регионалните управляващи оповестиха, че жена е умряла, откакто колата за спешна помощ не е могла да стигне до дома ѝ поради пожара.

Временното затваряне на летището в допълнение утежни обстановката в Сицилия в разгара на туристическия сезон. Основното летище на южния италиански остров в Катания, пето по величина в страната, беше затворено предходната седмица поради пожар в постройката на терминала и беше отворено още веднъж единствено за няколко полета.

Вчера в някои елементи на Източна Сицилия температурите доближиха до 47,6 градуса по Целзий, което бе покрай рекордните за Европа 48,8 градуса, регистрирани на острова преди две години.

Междувременно през нощта стихия в Милано отнесе покриви и изкорени дървета, блокира пътища и наруши наземния трафик. Вчера две дами починаха в северните провинции Монца и Бреша, откакто бяха затиснати от падащи дървета.

" През живота си съм претърпял 65 лета... и това, което виждам в този момент, не е обикновено, към този момент не можем да го отхвърляме, изменението на климата трансформира живота ни ", съобщи кметът на Милано Джузепе Сала в обществените мрежи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР