Летището край Русе ще заработи до края на годината. Това

...
Летището край Русе ще заработи до края на годината. Това
Коментари Харесай

Отварят летището в Русе до края на годината

Летището край Русе ще проработи до края на годината. Това посочи през днешния ден заместник-министърът на превоза Владимир Върбанов. В Русе той взе участие във конгрес, отдаден на енергийната успеваемост в превоза, описват от Българска национална телевизия. Средствата, които страната даде обещание да влага в летището, към този момент са отпуснати. " 2,6 милиона лв. са по сметките на община Русе. В постановлението на Министерския съвет е написано изискване, че сумата може да се употребява, когато бъде верифицирана от Община Русе, че не съставлява нерегламентирана държавна помощ. В диалог сме с Министерството на финансите, тъй като такова нещо не е правено от община – да поддържа връзка с Европейска комисия и да верифицира, че нещо което страната ни е решила да направи в Русе не е държавна помощ ", сподели кметът на Русе Пенчо Милков.
Транспортното министерство планува също построяването на пет моста над река Дунав. Това е станало ясно на срещата през вчерашния ден сред министъра на превоза Николай Събев и министър ръководителя на Румъния.

" Ние желаеме освен втори Дунав мост при Русе. Освен това сме поели ангажимент за удълбочаване на река Дунав, тъй че да може корабоплаването да се прави 365 дни в годината. Роро терминалът, срокът за стартиране ни е юни месец. Работи се интензивно, тъй че надяваме се посредством роро терминалът да облекчим автомобилния трафик “, сподели Владимир Върбанов, зам.-министър на превоза.
До 2026-а година в България да бъдат регистрирани почти 30 000 електрическия автомобил, съобщи още зам.-министърът на превоза: " Целта е по този метод да се понижат нездравословните излъчвания и декарбонизацията в България да бъде на нужното равнище, каквото сме дали обещание да бъде пред Европейски Съюз. Към момента тези коли са по-малко от 10 000. Ще има стимулиращи такси, ще има понижени налози, това също е планувано и го чакаме да стане. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР