Летище Варна ще обслужва над 60 дестинации през летния сезон,

...
Летище Варна ще обслужва над 60 дестинации през летния сезон,
Коментари Харесай

Повече полети от и до Варна след 1 април, докъде ще пътуваме?

Летище Варна ще обслужва над 60 дестинации през летния сезон, оповестиха от еаропорта.

В първия ден на месец април, съвсем незабавно след присъединението на България в Шенгенското пространство по въздух, националният транспортьор Bulgaria Air усилва честотите на полетите си от София до Варна, като през делничните дни ще извършва 3 полета дневно, а в събота и неделя ще са 2 полета на ден.

Точно в Деня на авиацията, 12 април, първите летни туристи ще кацнат на Летище Варна, защото тогава Transavia France започва своите директни постоянни полети от Париж (Летище Орли), които ще се бъдат изпълнявани всеки петък до края на месец септември. Това е значим акцент от лятното разписание на морския ни аеропорт, защото за финален път самолетната компания е изпълнявала чартърни полети по маршрута Париж – Варна през 2017 година

След сполучливото начало на маршрута Нант – Варна на Volotea през предишния летен сезон, тази година нискотарифната самолетна компания още веднъж ще го извършва, дружно с към този момент утвърдилия се маршрут Лил-Варна. Полетите се възобновяват на 23 април.

От април месец Turkish Airlines усилва честотите на полетите от Истанбул до Варна. През зимния интервал те бяха ежедневни, а през лятото ще се извършват 11 полета на седмица.

От началото на април и Austrian Airlines ще извършват полети, свързващи Варна с Виена - 6 пъти седмично, а от средата на месец април полетите стават ежедневни.

Точно на 1 юни, Air Serbia възобновява директните полети от Белград до Варна, 4 пъти седмично и по този метод ще даде опция да се вършат връзки с доста други дестинации, до които самолетната компания извършва постоянни полети в цяла Европа, Съединени американски щати, Руската федерация и Китай.

С това опциите за пътешестване до целия свят посредством комфортни връзки през огромни летища не се изчерпват. Нов маршрут се открива и от Германия, като на 3 май Discover Airlines, започва полети от Мюнхен до Варна с 2 полета седмично. Като това надалеч не е единственият полет до Германия. В края на месец април за трето следващо лято самолетната компания ще извършва и постоянни полети от Франкфурт до Варна, 3 пъти седмично, като по този метод, с изключение на директни полети до двата немски града, като част от групата на Lufthansa, пасажерите имат още повече благоприятни условия за свързващи полети до голям брой дестинации по целия свят.

Нискотарифната компания Ryanair към този момент възобнови полетите от Виена до Варна още в средата на месец март, а oт началото на месец юни възобновява и полетите от Катовице и Краков (Полша), както и от Вилнюс (Литва).

Друга нискотарифен транспортьор - Wizz Air, ще продължи да извършва полети до Берлин, Дортмунд, Хамбург, Меминген (Германия), Лондон Лутън (Великобритания), Шарлероа (Белгия) и Айндховен (Нидерландия).

Чартърната стратегия от и до Летище Варна също предлага доста варианти. През месеците април и май за жителите на Варна и района има декларирани чартърни стратегии до атрактивни дестинации като Турция, Египет, Тунис, Испания и Италия. Първите чартъри от Германия стартират в средата на месец май, като тази година има 2 нови самолетни компании, които ще извършват чартърни полети от гр. Хановер – Fly Lili и TUI Deutschland. От втората половина на месец май започват и чартърните полети от Полша и Скандинавските страни, а при започване на юни и от Чехия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР