Летище Варна и летище Бургас изпращат годината с 3.8 млн.

...
Летище Варна и летище Бургас изпращат годината с 3.8 млн.
Коментари Харесай

Летище Варна изпраща годината с 1.4 млн. пътници | Цифрите обаче са далеч от нивата от преди пандемията

Летище Варна и летище Бургас изпращат годината с 3.8 млн. пасажери, които са разпределени съвсем поравно сред двете аерогари. Това сподели изпълнителният шеф на " Фрапорт " Франк Кванте, съобщи кореспондент на Moreto.net.

По думите му цифрите са надалеч от равнищата от преди пандемията. Не доближават 1.2 млн. пасажери. Все отново Кванте е оптимист поради интереса на самолетните компании за откриване на нови линии.

Шефът на Фрапорт описа и за програмата, по която си партнират с Министерството на туризма и туроператорите и посредством която ще бъдат вложени 8 млн. лв. в популяризирането на страната ни като дестинация на непознатите пазари.

Общините у нас ще вземат участие с разнообразни планове за задачата като ще получат по 400 хиляди лв.. Варна ще се включи с два плана. Североизточният район се цели най-много в немския, полския, чешкия и скандинавския регион.

Подобна стратегия се осъществя за първи път. Очакваният резултат от нея е огромен, поради директното замесване на всички забъркани в туристическия бранш.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР