Летище София все още не може да възстанови броя на

...
Летище София все още не може да възстанови броя на
Коментари Харесай

Летище София все още не може да възстанови броя на пътниците отпреди пандемията

Летище София към момента не може да възвърне броя на пасажерите, преминаващи през него, спрямо 2019 година - последната година преди пандемията. И през октомври трафикът е бил по-малък в съпоставяне със същия месец преди три години, оповестяват от пресцентъра на летището.

Общо 569 426 са пасажерите, минали през столичния аеропорт през десетия месец на годината. Това е с 4,35% по-малко спрямо 2019 година. Пътувалите по интернационалните постоянни линии също са по-малко -  512 268 души, което е с над 6% разлика от 2019 година Пасажерите, минали през летищата Варна и Бургас са били 17 632, което е спад от близо 14 на 100. 

Открива се тръжна процедура за разработване на абстрактен и механически планове за възобновяване на Терминал 2, оповестиха още от летището.

Процедурата за избор ще се извърши на два стадия. За първичния асортимент всички искащи могат да заявят интерес за присъединяване и да подадат съответните документи, оповестени в уеб страницата на летище София.

Това може да се случи в период до 15 декември, като от столичното летище са дали повече време, с цел да могат да се включат по-широк кръг от заинтригувани участници. След това утвърдените ще бъдат поканени да подадат офертите си не по-късно от 23 декември. Общата стойност на контракта ще бъде оповестена след избора на реализатор.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР