Летище Пловдив ще има полети до Истанбул от февруари, съобщава

...
Летище Пловдив ще има полети до Истанбул от февруари, съобщава
Коментари Харесай

Летище Пловдив стартира полети до Истанбул - ето от кога

Летище Пловдив ще има полети до Истанбул от февруари, оповестява БНР. Те ще започват два пъти седмично от февруари. Самолетите ще кацат на азиатското летище " Сабиха Гьокчен ", съобщи ръководителят на съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов. 

От там има стотици благоприятни условия за прикачване на полет до разнообразни елементи на света, в това число полети до десетки мечтани дестинации в Европа и Азия.

Очаква се да има линия и до Бурса и връзка с Анталия. Преговорите са на край, общността в Бурса наброява над 450 000 изселници с двойно поданство.

В момента от летище Пловдив има постоянни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, извършват се и полети до Дъблин. Там оперират нискотарифните компании.

" Летище Пловдив " изгуби правосъдната борба за перона си, ето кой е новият му притежател

На аеропорта може да се наложи да заплаща наем за потреблението на това пространство

Чартърната стратегия към този момент започва с полети от Северна Ирландия, Белфаст и от Турция, с полети от Анталия и от Измир.

Ангелов съобщи, че през тази година има повече полети, спрямо годините преди пандемията.

До 20 декември 2022 година - 215 000 пасажери са минали през летище Пловдив. Той добави, че това е връх за пасажерите, които са минали през летището за една година.

" Най-силната година преди пандемията бе 2018 година и тогава сме имали 130 000 пасажери, в този момент съвсем два пъти повече ", разяснява ръководителят на съвета на шефовете на летището.

Той акцентира, че всичко това показва огромните благоприятни условия и капацитет на Южен централен регион и прилежащите области, за ново развиване на аеропорта.

" Фондът за развиване на летище Пловдив работи интензивно и програмата става с негова помощ ", добавя Ангелов.

Той даде обещание от 5 януари 2023 година да започва и нов уебсайт на аеропорта, като ще се развиват и доста по-активно обществените мрежи.
 Bulgaria Air с първи исторически полет до Кабо Верде
Bulgaria Air с първи исторически полет до Кабо Верде

Полетът е с дълготрайност 8 часа и 30 минути
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР