Летище Бургас затваря временно – до края на месец март.

...
Летище Бургас затваря временно – до края на месец март.
Коментари Харесай

Летище Бургас спира работа за месец

Летище Бургас затваря краткотрайно – до края на месец март. Причината е оповестената поддръжка на пистата, която в последните месеци разбуни духовете в региона. Кметове и туроператори не бяха удовлетворени от новината.

Концесионерът на летището „ Фрапорт “ оповестява, че ще се правят действия по поддръжка на настилката на пистата, както и на осветителната системата. Обещава се активността да бъде обновена на 30 март.

Общинската администрация в Бургас добавя, че по време на ремонта спирката на градския превоз пред Терминал 2 на летището няма да бъде обслужвана. Автобусите по линии №15 и №15А ще стопират в двете посоки на кръговото кръстовище в региона.

През февруари изпълнителният шеф на сдружението съобщи, че на 31 март морският аеропорт би трябвало да одобри първият полет от Полша за сезона на нискотарифната самолетна компания Ryanair, напомня Българска телеграфна агенция. Тогава стана ясно, че летището ще затвори още един път през 2025 година само че за по-дълъг интервал за цялостна рехабилитация. Това породи неодобрение у туроператори и кметове на дребни обитаеми места в региона. Концесионерът успокои, че „ идният ремонт е в начален стадий на обмисляне “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР