Летище Бургас посрещна първия за сезона редовен полет, съобщи БТА.

...
Летище Бургас посрещна първия за сезона редовен полет, съобщи БТА.
Коментари Харесай

Летище Бургас посрещна първия за сезона редовен полет от Полша

Летище Бургас посрещна първия за сезона постоянен полет, заяви Българска телеграфна агенция. От полската столицата Варшава кацна " Боинг " 737 със 173 пасажери, които ще отседнат по българското Черноморие - най-вече в хотели в Несебър и к.к. " Слънчев бряг ". Гостите бяха приветствани с " воден салют ", а от управлението на аерогарата получиха дарове.

" Започваме сезона с към две седмици по-рано от предходната година, което е добра вест за нас. Стартираме с полети до Полша и Словакия. Утре прибавяме дестинация Австрия, а от вторник и Литва. Очакванията ни са за повече полети през тази година ", разгласи шефът на Летище Бургас - Георги Чипилски. По думите му възобновяване на бранша се случва със относително мудни темпове, само че прогнозите са, че този летен сезон ще бъде добър. Въпреки позитивните настройки обаче, равнищата на полетите през предпандемичната 2019 година ще бъдат достигнати мъчно.

" Към момента прогнозата ни е, че ще достигнем равнище от 67 на 100 от изпълнените през 2019 година полети. В идващите дни започваме интензивно да обслужваме дестинациите Братислава, Познан и Краков ", сподели още шефът на летището. Чартърните полети на бургаския аеропорт би трябвало да стартират през месец май. Оттам регистрираха, че през последните няколко години постоянните и чартърните полети от и за Бургас са изравнени като брой, а повода е в увеличените стратегии на нискотарифните авиопревозвачи.

Първият под наем аероплан в Бургас би трябвало да кацне на 5 май тази година. На 12 май ще бъдат посрещнати и първите за идния летен сезон проведени групи от Израел. Такива ще има от Гданск и от по най-малко две летища във Англия и Германия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР