Летищата във Великобритания бяха засегнати от проблем, свързан със системите

...
Летищата във Великобритания бяха засегнати от проблем, свързан със системите
Коментари Харесай

Заради технически проблем: Големи закъснения на летищата на Острова

Летищата във Англия бяха наранени от проблем, обвързван със системите за сканиране на паспорти, с които оборудвани автоматизираните порти за граничен надзор, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

В обществените мрежи бяха оповестени фотоси, на които се виждат стотици пасажери, които се редят на опашки на лондонските летища " Хийтроу " и " Гетуик ". Много пасажери се оплакаха, че им се е наложило да чакат по няколко часа.

Работа стопират летищата, пристанищата, железниците, рейсовете и метрото

" Наясно сме с казуса с граничната система в цялата страна, който визира идващите пасажери в Обединеното кралство ", съобщи представител на английското министерство на вътрешните работи.

" Работим по разрешаването на казуса допустимо най-скоро и поддържаме връзка с пристанищните оператори и самолетните компании, с цел да сведем закъсненията до най-малко ", добави той.

Във Англия паспортните инспекции на задгранични пасажери от редица страни би трябвало да се извършат от чиновници на граничния надзор. Гражданите на страни от Европейски Съюз, Съединени американски щати и някои други страни обаче могат да употребяват автоматизираните порти, известни като електронни портали, с цел да сканират паспортите си.

Причината е дефицит на личен състав

През миналата година английските самолетни компании и летища бяха изправени пред някои други проблеми, в това число и стачки на летищния личен състав и чиновниците на граничните сили.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР