Летимността на институциите е в отстояването на фактите и осъзнаването

...
Летимността на институциите е в отстояването на фактите и осъзнаването
Коментари Харесай

Румен Радев: В президентството не е постъпвал доклад на ДАНС по темата с дипломатите

" Летимността на институциите е в отстояването на обстоятелствата и осъзнаването на отговорността за личните си дейности, по връзки на обстоятелствата. В президентството не е постъпвал отчет на ДАНС по тематиката. На Съвета по сигурност към Министерски съвет, на 9 юни, където е участвал представител на президентската институция, тази тематика не е участвала в дневния ред. Тя се повдига вътре за разискване по принцип, само че по нея няма взети решения. При завръщането на представителя на президентството в институцията, беше изпратено писмо към Министерски съвет за взетите решения на съвета. Отговорът беше, че няма гласувано решение на този съвет ", това съобщи президентът Румен Радев от Мадрид във връзка дипломатическия скандал у нас.

" Явно решенията в държавното управление се взимат по успореден механизъм, надалеч от институционалния път за взимане на решения ", продължи той.

" Доклади на този Съвет по данни на представителя на президентската институция не са изнасяни ", акцентира президентът.

" Заседание на КСНС не може да анулира взето решение на държавното управление в оставка. Органът, който управлява Министерски съвет е българският парламент ", добави президентът.

И акцентира, че държавното управление носи отговорност за своите дейности.

" Последствията могат да бъдат във всички направления, само че не това е най-важното. Важното е, че по този метод не могат да се вземат решения в изпълнителната власт. Отговорността лежи напълно на изпълнителната влас ", сподели още Радев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР