Лестър постигна трудна, но ценна победа с 2:0 над в

...
Лестър постигна трудна, но ценна победа с 2:0 над в
Коментари Харесай

Лестър спря невероятна серия на Саутхамптън

Лестър реализира сложна, само че скъпа победа с 2:0 над в конфликта сред двата отбора от 19-ия кръг на Премиър лийг. този метод " Лисиците " стопираха невероятната серия от 4 месеца без загуба като посетител за " Светците ". За последно те бяха изгубили надалеч от вкъщи в първия кръг при гостуването на на 12 септември. Днес обаче играчите на Ралф Хазенпютъл си потеглиха с наведени глави от " Кинг Пауър Стейдиъм ", откакто в 39-ата и в 95-ата минута.

Първото полувреме Саутхамптън изглеждаше по-опасният от двата тима и пропусна две положителни благоприятни условия. В 24-ата минута нахлу в наказателното поле и стреля от близко, само че избави. В 41-ата минута и се включи в предни позиции и тества рефлекса на Шмайхел, който имаше трудносни, само че съумя да опази вратата си.

В същото време Лестър съумя да открие резултата в 39-ата минута. Тогава пусна изваждащ пас за Джеймс Мадисън в наказателното поле и той от дребен ъгъл съумя да прати топката под напречната греда, вкарвайки доста хубав гол.

Гостите обаче продължиха да бъдат доста рискови и през втората част. Още в началните секунди те проведоха бърза офанзива, приключила с изстрел на Уилям Смолбоун и ново избавяне на Шмайхел. В 73-ата минута пък отдалечен шут на се отби от напречната греда.

Две минути по-късно и домакините пропуснаха нелош късмет. Изстрел на Харви Барнс бе изчистен от бранител пред голлинията. В 85-ата минута и пропусна да реши всичко в мача. Той финтира защитник в наказателното поле и стреля от близко, само че в тялото на вратаря.

В заключителните минути " Светците " се хвърлиха в офанзива, само че вместо да вкарат изравнителен гол, те получиха подобен в своята врата. Домакините проведоха контраофанзива, Харви БАрнс излезе очи в очи с вратаря и невъзмутимо оформи крайното 2:0.

Така Лестър взе трите точки и се изкачи до 2-ото място във краткотрайното класиране с актив от 35 пункта. Саутхамптън пък остава на 8-ата позиция с 29 точки.

Премиър лийг 19 кръг, събота 16 януари  Лестър Сити 2:0краен резулат  Саутхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР