Лесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара снощи. Това каза

...
Лесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара снощи. Това каза
Коментари Харесай

Стана ясно какво е усложнило гасенето на пожара, при който загина мъж

Лесногорими предмети са усложнили гасенето на пожара нощес. Това сподели през днешния ден пред публицисти основен контрольор Стефан Димитров, шеф на Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Сливен.

При случая почина мъж на 29 години, открит по-късно в една от стаите. По предварителни данни той е умрял от задушаване.

" Пожарът се е разразил в целия апартамент поради това, че сигналът е подаден късно, а вътре е имало доста предмети като хартия, пластмасови опаковки, дървения и това е усложнило в допълнение ситуацията ", изясни гл. инсп. Димитров, съобщи Българска телеграфна агенция.

На мястото са пристигнали два пожарни автомобила, като при един от тях е имало проблем с компресор и е прекъснало водоподаването за към 3-4 минути.

Жителите на входа са били евакуирани, а пожарникарите са съумели да спасят жена от жилището, която е желала да скочи от терасата, с цел да се избави от пламъците. Те са влезнали в горящия апартамент и със избавителна качулка, която се слага на главата на потърпевшия и му се подава въздух, дамата е била изведена оттова. 55-годишната жена е предадена на екип от Центъра за незабавна здравна помощ, а след това откарана в клиника по изгаряния в Пловдив.

Теренът не е разрешил да бъде употребена стълба, с цел да бъде потърпевшата избавена с нея, посочи началникът на районен съд " ПБЗН ".

Сигналът за пожара в апартамент на петия етаж в кв. " Дружба " е получен нощес, 3 февруари, в 23:55 часа. Произшествието е ликвидирано от два екипа на Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Огънят е горял най-малко 30 минути преди подаването на сигнала.

Причинени са материални вреди на жилището, което е съвсем унищожено, както и по другите жилища. Предстои да бъдат изчислявани вредите. Сградата е избавена.

Причината за пожара е в развой на изясняване. По думите на гл.инсп. Димитров най-честите аргументи за пораждане на пожари са немарливост при боравене с открит огън, оставени без контрол отоплителни уреди - печки на твърдо гориво, има случаи и с електрически одеала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР