Лесно е да размножите дървета, храсти и стайни цветя, имащи

...
Лесно е да размножите дървета, храсти и стайни цветя, имащи
Коментари Харесай

Уникален начин за размножаване на дървета и храсти

Лесно е да размножите дървета, шубраци и стайни цветя, имащи дървесни стъбла, като употребявате методът за въздушно размножаване. Методът е необикновено елементарен и не изисква съществуването на специфичен инструмент или финансови вложения. Много по-важно е да създадете комфортни условия за бъдещия разсад. Тогава кореновата система се образува бързо и ще бъде жизнеспособна. Ефективността на този способ е на практика 100%-ва.

Въздушно размножаване – обезпечен резултат напролет и есента

Използването на въздушния способ допуска деликатно боравене със стъблото на растението. Уврежданията по него би трябвало да са минимални. Корените се оформят от растящото твърдо стъбълце. Разделянето на издънките от основното растение се прави директно преди засаждането.

През пролетта въздушното размножаване може да бъде получено от добре развили се узрели издънки. За тази цел е изцяло задоволително да се в профил кората на разстояние 15-25 см от върха и да я покриете с чиста пръст, мокър мъх и дървени стърготини, осигурявайки удобна среда за образуването на корени и в това време ограничавайки светлината.

След като изберете уместно стъбълце, първо отстранете страничните клони и листа, които са на разстояние 15-30 см от върха. Тук е належащо да премахнете кората. Това ще подсигурява концентрацията на хранителни субстанции в мястото на формиране на корените. Останалите дейности са сходни на пролетното размножаване.

Идеална среда за формиране на корените е блатният мъх. Той е в положение да обезпечи достъп до въздух и в това време чудесно резервира влагата. Основното нещо е предната вечер преди процедурата да го накиснете за една нощ във вода. На сутринта ще е належащо единствено да изтръскате леко мъха, да оформете топка с диаметър 6-7 см и да поставите към стеблото в региона, където сте отстранили кората. След това покрийте мъха с парче фолио и го фиксирайте благодарение на тиксо. Важно е да предпазите изрязаното място от непотребна влага.

Вижте още: Преборете заболяванията по доматите с тези 5 супер метода

За приемането на стайни растения опция на фолиото е пластмасовата чаша. В този случай дъждът не е заплашителен. Тук е належащо да сте сигурни, че мъха или другата почвена примес остава влажна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР