Лесно е човек да се заплесне по нови и по-нови

...
Лесно е човек да се заплесне по нови и по-нови
Коментари Харесай

Screwdriver - вечният коктейл

Лесно е човек да се заплесне по нови и по-нови коктейли със комплицирани и връткави предписания. Но колкото и любопитно да ни е и на нас да опитвам с по-съвременни миксове, класическите също си ги почитаме.
 Коктейл Gibson, джин The Botanist и останалите в рецептата, с която да си го забъркаме
Коктейл Gibson - тъкмо като за плажа

С джин е, несъмнено

Колкото и хора да попитаме за първите коктейли, които в миналото въобще са пробвали, евентуално множеството ще упоменат комбинацията от водка с портокалов сок. Съвсем почтена да се назова безконечната класика. И ние даже не може да кажем от какъв брой тъкмо време към този момент се прави, а е измежду най-често опитваните коктейли, които отключват любознанието на феновете на алкохолните питиета и за нови високоградусни опити.

Затова тази седмица отдаваме заслуженото внимание на Screwdriver - коктейлът, който се прави главно с водка и портокалов сок и за който евентуално и не знаехме, че се назовава тъкмо по този начин. Но за студентите кой коктейл по какъв начин се споделя не е толкоз от голяма важност - значимото е да има цялостни бутилки, пък тъкмо с какво, май няма доста значение. Факт е обаче, че водката е твърдият алкохол, който множеството хора пробват за първи път. Нея пият най-много и в студентските си години.
 Снимка 585986

Затова за рецептата на delish за Screwdriver бихме споделили, че има и загадка съставна част, която даже не е нужно да бъде споменавана. А точно - приятната доза носталгия. Ето обаче и какво друго ще ни бъде належащо, с цел да си забъркаме коктейла.

Какво ни би трябвало
50 мл водка сок от портокал резенчета портокал лед  Снимка 585985

Какво ги вършим

Първо си харесваме една висока чаша и в нея слагаме лед. После сипваме водката и допълваме с портокалов сок. По предпочитание най-после може да гарнираме с резенчета портокал, които да сложим на ръба на чашата, за лукс. И остава само да се насладим на свежия ни Screwdriver.
 Коктейл Paloma, текила, грейпфрут сода, лайм и останалите съставки в рецептата
Paloma - най-плажният летен коктейл

Свеж, цитрусов и леко сладко-кисел

А ако желаеме коктейлът да е една концепция по-специален, може сами да си създадем прясно изцеден портокалов сок, вместо да го купуваме. За задачата само ще ни трябват повечко портокали. Така дори ще имаме и за похапване у дома.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР