Лесичово е първата община в България, която въвежда нова услуга

...
Лесичово е първата община в България, която въвежда нова услуга
Коментари Харесай

Дигитален асистент осигурява денонощна грижа за нуждаещи се

Лесичово е първата община в България, която вкарва нова услуга за жители, наречена " Дигитален помощник ". Тя ще обезпечава грижа в дома за 37 жители, нуждаещи се от поддръжка. Ползвателите може да бъдат следени непрекъснато и да им се оказва помощ. Иновативната услуга ще бъде показана публично през днешния ден в читалище “Отец Паисий - 1890 година “, оповестиха от локалната администрация.

Във форума ще вземат участие кметът на общината Серьожа Лазаров, заместничката му Веселина Милкова, екипът на плана, представляван от Тихомира Върбанова и Станислав Радославов - създател на единствената по рода си в страната ни услуга „ Дигитален помощник “ - Wellky.

Как работи услугата: Всеки от потребителите разполага с мъдро устройство за ръката, което мери неговите температура, кръвно, пулс на всеки 4 часа автоматизирано. Също по този начин устройствата демонстрират в действително време местоположението на потребителя както и редица други параметри. Денонощен прът център следи за отклонения от естествените параметри на хората и при случай реагира неотложно, като уведомява техните близки, обществени асистенти и медицински сестри, които работят за плана. Потребителите при нужда имат опция да се свържат неотложно с денонощния колцентър или със своите близки, домашни санитари и медицински сестри, през самото мъдро устройство, защото то съставлява телефон на ръката на потребителите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР