Леща от плаващ пясък и високите нива на Перловската река

...
Леща от плаващ пясък и високите нива на Перловската река
Коментари Харесай

Плаващ пясък и високите нива на Перловска река са виновни за аварията в метрото

" Леща от плаващ пясък " и високите равнища на Перловската река се оказаха отговорни за надигането на релсите в третия сектор на метрото. Това стана ясно от думите на шефа на " Метрополитен " проф. Стоян Братоев. Той даде конференция дружно със столичния кмет Йорданка Фандъкова за аргументите за Тогава след значителни превалявания равнището на релсите се надигна в сектор с дължина към 10 метра.

Все още няма изясненост какъв брой време ще е належащо за отстраняването на повредата. По тази причина не може да се каже и по кое време ще бъде възобновено придвижването на влаковете сред станциите „ Театрална “ и „ Хаджи Димитър “, стана ясно още от обясненията на проф.Братоев.

Той повтори няколко пъти, че в нито един различен сектор на метрото не може да се появят сходни проблеми. Причината е, че в другите сектори метрото е по-плитко и равнището на подземните води даже не покрива тунела.

" Тоест, подобен рисков сектор ние нямаме. Въпреки всичко е предоставено на проектантите да създадат инспекция и на прилежащите сектори. Няма по-екстремен сектор, това е най-дълбокият " , сподели Братоев.

„ Леща от плаващ пясък “ сложи в шах строителите
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР