Леон Едуардс защити титлата си в полусредна категория.Роки зарадва родните

...
Леон Едуардс защити титлата си в полусредна категория.Роки зарадва родните
Коментари Харесай

Леон Едуардс победи безличен Камару Усман на UFC 286

Леон Едуардс отбрани купата си в полусредна категория.

" Роки " зарадва родните си почитатели в Лондон с нова победа над Камару Усман. 

Двамата оглавиха събитието UFC 286, което се организира в Лондон. Леон съумя да обезврежда " Нигерийският призрачен сън ", който се показа много едва.

View this post on Instagram
A post shared by UFC (@ufc)

В първия рунд Едуардс точкуваше, до момента в който Камару дебнеше за срутване. Леон му вкарваше лоу кикове и му наруши салдото с тежък ритник в тялото. Леон беше по-добър в този рунд, а Усман нямаше концепция в играта.

View this post on Instagram
A post shared by UFC (@ufc)

Във втория рунд Усман пресира, а Леон го разклати с коляно. Камару се възвърне и разклати Леон с дясно кроше. Усман смъкна Леон на земята и вкара повече удари в този рунд.

В третия рунд Усман означи срутване и контролираше нещата. Леон се хвана за мрежата, с цел да се избави от ново срутване. Това ядоса Хърб Дийн, който лиши точка от актива на Едуардс. Леон смазваше Усман с лоу кикове и към този момент му беше вкарал над 40 лоу кика.

В последните два рунда видяхме доста от същото. Усман не спря да пресира и натискаше за събаряние, само че отбраната на Леон беше на друго равнище. Едуардс продължи да го точкува и да вкарва лоу кикове. Леон вкара доста повече обилни удари в борбата.

Като цяло Усман вървеше напред в цялата среща и търсеше срутване, само че беше обезвреден. Едуардс сподели страхотна отбрана от събаряние и в това време се отличи с повече и по-добри удари.

Срещата стигна до решение, а съдиите дадоха решение на болшинството в интерес на Едуардс -  (48–46, 48–46, 47–47). С тази победа Леон към този момент има 2 победи над Камару Усман, който има 1 победа над Едуардс, само че от 2015 година.

Едуардс навлезе в серия от 11 следващи победи. Усман от своя страна показа, че е направил задоволително, с цел да победи. Той навлиза в серия от 2 следващи загуби за първи път в кариерата си.

Усман показа, че няма да се пенсионира, макар че е на 35 години. Камару предизвести Едуардс, че ще се видят още веднъж.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР