Леон Едуардс се завръща в клетката след година и половина

...
Леон Едуардс се завръща в клетката след година и половина
Коментари Харесай

Леон Едуардс: Побеждавам Чимаев и се бия за титлата

Леон Едуардс се завръща в клетката след година и половина неявяване. Той ще се бие с изгряващата звезда Хамзат Чимаев на 19-и декември в основната борба на UFC Fight Night 186 в Лас Вегас. 29-годишният войник нямаше никакъв интерес да се бие с непобедения чеченец, само че от UFC го притиснаха съществено.

От организацията взеха решение да го извадят от ранглистата на полусредна категория и Леон загуби 3-тото си място. Така той беше заставен да се бие с Чимаев и си върна позицията в дивизията. Тази борба ще бъде всичко или нищо за Едуардс, който е в серия от 8 следващи победи. Ето какво показа той пред ESPN MMA за идната борба:

“Вярвам, че Хамзат Чимаев е рекламиран прекомерно доста. Трудно е да го прецениш. Бойците, против които се би, са прекомерно слаби. Не знам, мъчно ми е да го преценява. Аз също съм бил 9-0 в моята кариера. Веднъж съумях да победя с нокаут за 8 секунди в UFC.

Правил съм това, което е правил и той. Разбирате ли ме? Трудно ми е да го преценява. Мисля, че UFC просто се пробват да го популяризират. Когато вляза там и го победя, тогава имам вяра, че ще получа късмет за купата.”

Първоначално Чимаев беше новобранец в срещата, само че бързо се трансформира във любимец. Хамзат е с връх 9-0 в ММА и завършва всички свои борби. Той завоюва 3 борби в UFC за 66 дни и идва след победа с нокаут над Меершарт за 17 секунди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР