Лео Варадкар се намесва в спора на Ирландската гимнастика, след като млада чернокожа гимнастичка отказа медал на събитието

...
Кадрите се появиха отново и станаха вирусни миналата седмица и
Коментари Харесай

Кадрите се появиха отново и станаха вирусни миналата седмица и бяха гледани от милиони в социалните медии, включително четирикратната олимпийска шампионка Симон Байлс, която каза, че инцидентът е „разбил сърцето й“.

По-рано тази седмица ръководният орган на Gymnastics Ireland издаде безрезервно извинение и каза, че „осъжда всякаква форма на расизъм“.

Г-н Варадкар изрази мнение за инцидента, като нарече клипа „много тъжен“, когато беше попитан за него в Co Kildare в петък.

„Видях това видео, аз самият го видях едва през последната седмица или две и беше много тъжно", каза той.

"И много съжалявах да го видя и знам, че министър (Томас) Бърн, министърът на спорта, протегна ръка към семейството и се опита да свържете се с тях.

"Знаеш ли, няма място за каквато и да е форма на расизъм, дискриминация или сексизъм в спорта.

"И мисля, че е наистина жалко, че отне Gymnastics Ireland толкова време да се справят с това, но се радвам, че най-накрая го направиха."

Прочетете повече от Sky News:
Заподозреният за стрелбата в Ротердам страда от "психотично поведение"
Дъщеря на покойният премиер на Узбекистан, обвинен в ръководене на престъпна мрежа

Майката на младата гимнастичка - която не желае името на дъщеря й да бъде назовавано публично - се оплака на Gymnastics Ireland веднага след инцидента и разкритикува ръководния орган, че е отнел 18 месеца да извинете се публично.

Изображение: Симоне Байлс изпрати видео съобщение до гимнастичката, след като кадрите се разпространиха в социалните медии. Снимка: Кайл Терада-USA TODAY

Майка й каза, че увереността на дъщеря й е била засегната от случилото се.

„Честно казано, ние продължаваме да я подкрепяме. Това наистина срина нейната увереност. Тя е единствената чернокожо дете, което се състезава в състезанието, и това се случва. Това е ужасно", каза тя пред RTE.

След като видеото се разпространи в социалните медии, на гимнастичката беше изпратено видео съобщение от Байлс, след като родителите й се свързаха към нея.

Гимнастическата гимнастика на Ирландия заяви, че е назначила независим експерт, който да прегледа нейните политики и процедури по-рано тази година и е „напълно ангажирана“ с прилагането на поредица от последващи препоръки, „така че това никога да не се случи се случи отново".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР