Лео Меси е безспорна легенда на Барселона, Аржентина и световния

...
Лео Меси е безспорна легенда на Барселона, Аржентина и световния
Коментари Харесай

Драмата на Меси: 9 провала за трофей с Аржентина

Лео Меси е безспорна легенда на Барселона, Аржентина и международния футбол. Винаги е сравняван с едни от най-великите имена в историята на този спорт, само че експертите са безапелационни - Бълхата в никакъв случай няма да бъде разгласен за най-велик, в случай че не завоюва нещо с родината си.

Просто тъй като към този момент с каталунците няма нито едно отличие на клубната сцена, което да не е негово владеене. Но с екипа на "албиселесте " като че ли тегне някаква поличба над него и той към този момент на 32 години не може да изведе родината си до трофей.

Настоящото издание на континенталната конкуренция Копа Америка беше 9-то огромно състезание, на което Меси не съумява да завоюва нищо. Четири пъти на Световно състезание и пет пъти на шампионата на Южна Америка той е стигал най-много до второто място.

Всичко стартира на Мондиал 2006 в Германия. Там 19-годишният малчуган няма огромна роля за Аржентина, а отборът е отстранен на 1/4-финалите от домакините. Следващата година е първата му Копа Америка. Лео прави популярен шампионат, извежда Аржентина до финала, само че там противник е Бразилия, а "селесао " попилява огромния си континентален зложелател с 3:0.

През 2010 година Меси е във върхова форма, само че има малшанса родината му да е водена от великия като футболист, само че неповторим дилетант като треньор Диего Марадона. Въпреки Дон Диего, "гаучосите " стигат до 1/4-финал, само че отново отпадат от Германия, а бъдещата легенда на Барселона не вкарва нито един гол.

Всички погледи са вперени в Бълхата на домашната Копа Америка през 2011 година Тогава обаче рецензиите валят защо ли не, напрежението е голямо и аржентинците отпдат от Уругвай след осъществяване на дузпи. Пореден неуспех...

И следва нанй-болезнената серия за Лео. Мондиал 2014 в Бразилия, Аржентина има мощен състав, в който Меси е главната фигура. Южноамериканците стигат финала, само че го губят от "черната котка " за звездата - Германия за трети следващ път убива фантазията му за трофей с националния тим. А всичко можеше да е друго, в случай че Гонсало Игуаин беше вкарал в постоянното време.

Година по-късно е време за Копа Америка. Меси мъкне Аржентина на тил, стига до финала, където противник е Чили. Наглед лесна задача, само че "ла роха " демонстрира зъби и печели след дузпи. Но идва нова опция за Лео и "албиселесте " единствено година по-късно.

Тогава на Копа Америка Сентенарио, изданието на континенталната конкуренция е във връзка 100-годишнината от първото ѝ осъществяване, форматът е повишен. И Аржентина отново стига край с Чили, а Меси... изпуска решителната дузпа. Пак остава със среброто, а обмисля и да се откаже от националния тим.

Така идва четвъртият неуспех на "гаучосите " с Меси в състава на международни финали. Той е на шампионата в Русия през 2018 година, като те минават през иглени уши, с цел да преодолеят групата си. После на 1/8-финал чака бъдещият първенец Франция и макар зрелищния мач и най-хубавото показване на Аржентина от години, загубата с 3:4 е реалност, както и отпадането.

За да пристигна следващата бледа изява на 32-годишния Меси и националния тим на Копа Америка 2019 година, където отпадането пристигна на полуфинал от домакина Бразилия. Това беше девети следващ неуспех на великия футболист с родината му в огромно състезание.

Така пред него възможностите да завоюва нещо с Аржентина понижиха фрапантно. С оглед на обстоятелството, че към този момент е на 32 години, пред него има най-много две благоприятни условия за отличие. Най-реалната е следващата година на новото издание на Копа Америка. Негов хазаин ще е Аржентина, дружно с Колумбия и тогава към този момент на Христова възраст за Меси то ще е като "всичко или нищо ".

Малко по-далечен изстрел наподобява Световното състезание в Катар през 2022 година То ще се организира през ноември и декември на въпросната година, а Бълхата към този момент ще е на 35 години и е доста евентуално да не е в тази велика форма, каквато показва с Барселона последното десетилетие.

Но даже и да взе участие там, това сигурно ще е последният му късмет с Аржентина, тъй като по-следващата Копа Америка ще е към този момент през 2024 година в Еквадор, а той ще е на 37 години и евентуално или ще е окачил бутонките на пирона, или просто няма да носи екипа на родината си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР