Лео Меси без никакво съмнение е феномен в съвременния футбол.

...
Лео Меси без никакво съмнение е феномен в съвременния футбол.
Коментари Харесай

Меси в Интер Маями? Ще бъде ли МЛС новото първенство на звездата?

Лео Меси без никакво подозрение е феномен в актуалния футбол. Талантът му няма по какъв начин да бъде зависещ на статистики или общоприети съпоставения с други звезди. След изключителната му кариера в Барселона, прекосяването в ПСЖ беше по-скоро разумно, в сравнение с изненадващо. Сега обаче аржентинецът е на път да поеме към ново състезание и слуховете за привличането му в тим от американската Мейджър Лийг Сокър стават все по-настоятелни. Вече за тях заговарят съществено и в страната на Свободата

Комисарят на Мейджър Лийг Сокър Дон Гарбър сподели неотдавна, че лигата ще има предпочитание да мисли " отвън кутията ", с цел да обезпечи договорката за Лионел Меси да играе в Съединените Щати.

В изявление за The Athletic, Гарбър удостовери, че лигата ще бъде мощно заинтригувана да подсигурява, че може да бъде подписана договорка Меси да играе в MLS, и че Inter Miami CF обмисля оферта.

Договорът на някогашния нападател на Барселона с ПСЖ е до юни, с алтернатива за спомагателна година, в случай че той реши да го задейства. Източници настояват, че ПСЖ продължава да желае да удължи контракта на Лионел, още повече, че той е привличал интерес и от клубове в Саудитска Арабия. А в случай че се вълнувате за това, за какво не видите в по какъв начин сходен факт се отразява на играта.

„ Тук приказваме за може би най-специалният състезател в цялата история на играта ", сподели Гарбър. „ Така че когато има клюки за него, свържете се с Маями и ще е отлично в случай че те ги потвърдят. И в случай че това се случи, би било ужасно за МЛС, би било ужасно за Меси и фамилията му и както всичко при нас, ние се опитваме да използваме всяка опция. Не мога да дам повече детайлности от това, тъй като ги нямаме. "

Крилото на ФК Торонто Лоренцо Инсиние сложи връх в МЛС със своята годишна заплата от 14 милиона $, когато се причисли към МЛС от Наполи предишното лято, като Меси евентуално ще получи заплата доста по-висока от тази.

Договорът на Лионел Меси с ПСЖ изтича в края на сезона.

„ Отборите имат възмжоност да вършат в действителност всякви неща ", сподели Гарбър. „ MLS е едно цяло. Ако продавате нещо, което цялата Лига има, тя би трябвало да утвърди това. Така че каквото и да реши притежателят на Интер Маями Хорхе Мас, благодарение на изпълнителния вицепрезидент на MLS Тод Дърбин, в случай че имаме опция да създадем това, то ще използваме всевъзможни, даже ексцентрични способи за привличането му. "

„ Тъй като всички знаят какво се случва в интернационалния футбол през днешния ден с Роналдо - $100 милиона на година! Ще би трябвало да структурираме договорката, която ще го компенсира по способи, които той и фамилията му чакат. "

По-рано Гарбър сподели, че лигата в никакъв случай няма да види друга договорка в стила на Дейвид Бекъм - която, подписана през 2007 година, включваше опцията за закупуване на франчайз за разширение на MLS за 25 милиона $. Сега обаче шефът на Лигата е по-сговорчив за разнообразни разновидности и това е причина, че най-после може би Меси ще заиграе в Маями и то в границите на 2023!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР