Lenovo обяви финансовите резултати за дейността си през третото тримесечие

...
Lenovo обяви финансовите резултати за дейността си през третото тримесечие
Коментари Харесай

Lenovo е завършила миналата година на загуба

Lenovo разгласи финансовите резултати за активността си през третото тримесечие на фискалната си година, което приключи в края на 2017. Цифрите демонстрират чиста загуба от 289 милиона $ при облага от 98 милиона $ година по-рано, което се дължи основно на еднократна такса от 400 милиона $, разследване от данъчната промяна в Щатите. Приходите за интервала са били 12,94 милиарда $, което е малко повече от 12,17 милиарда в края на 2016. Основната бизнес група за компютри и умни устройства регистрира 8% растеж в приходите до 9,25 милиарда $, до момента в който броя на доставените устройства остава съвсем неизменен на 15,7 милиона броя.

Увеличението се дължи на нарасналите междинни продажни цени и усъвършенстваното продуктово портфолио. Печалбата на подразделението, което е генерирало към 72% от приходите на Lenovo за тримесечието, се е нараснала с 13% по отношение на предходното тримесечие до 416 милиона $, само че на годишна база е намаляла с 3%. През последното тримесечие на предходната година бизнесът с центрове за данни на Lenovo регистрира 17% растеж в приходите на годишна база и с 26% по отношение на предходното тримесечие до 1,225 милиарда $. Въпреки положителното показване подразделението е работила на загуба, само че тя се е свила до 55 милиона $ при 100 милиона през предходното тримесечие и 94 милиона $ година по-рано.

Мобилния бизнес на Lenovo понижава оперативната загуба до 92 милиона $ от 132 милиона през предходното тримесечие. Приходите му са били 2,076 милиарда $, което е спад с 5% на годишна база. Lenovo показва, че мобилното поделение продължава да записва мощни резултати в Южна Америка с 24% годишен растеж на доставките и увеличение на пазарния дял до 15,9%. Доставките в Северна Америка са се нараснали с 85%. В същото време мощната конкуренция в Азия и по-бавното прекосяване към марката Motorola в район ЕМЕА са се отразили на общите доставки.

Като цяло за интервала са били доставени с 18% по-малко смарт телефони, а в Китай се вършат промени в продуктовата тактика. Докладът разкрива, че общите доставки на телефони от серията Moto Z са достигнали 5 милиона, а активацията на модули за тях се е нараснала с 64% на годишна база. Lenovo акцентира, че в Западна Европа следи укрепване на марката Moto с растеж на доставките от 23% на годишна база. В изявление за Reuters изпълнителния шеф на компанията Ян Юанчин е декларирал, че задачата мобилното поделение да спре да губи пари до март няма да бъде реализирана.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР