Lenovo Group обяви резултатите си за първото тримесечие на фискалната

...
Lenovo Group обяви резултатите си за първото тримесечие на фискалната
Коментари Харесай

Lenovo с ръст на приходите за девето поредно тримесечие

Lenovo Group разгласи резултатите си за първото тримесечие на фискалната година - групата усъвършенства рентабилността си и усилва приходите за девето следващо тримесечие. Нетната облага за първото тримесечие доближава 516 млн. Щатски долар, бележейки растеж от 11%. Приходите за същия интервал се равняват на съвсем 17 милиарда Щатски долар, или нарастване от 0,2%.

37% от приходите на групата към този момент се генерират от бизнес действия, разнообразни от продажбата на компютри, затвърждавайки нейната тактика за непрекъсната промяна и вложения в диверсификация на бизнеса. Lenovo Group резервира поетия курс към удвояване на разноските за научноизследователска активност с нарастване от 10% за тримесечието, в композиция с 29% повече назначени чиновници в R&D направлението на годишна база.

Solutions and Services Group (SSG) - мощен напредък, висок марж и висока доходност за цялата група

IT пазарът продължава да бележи мощен растеж, обвързван с одобряването на хибридната работа. Същевременно възходът на дигитализацията подтиква търсенето освен на устройства, само че и на цялостни новаторски решения за работните места. Очакванията на компанията са до 2025 година пазарът на отвесни интелигентни решения да удвои своя размер.

За Q1 SSG записва растеж на приходите от 23%. Нивата на оперативния марж също се резервират високи и доближават съвсем 23%. Подразделението разгласи, че започва хибридни мултиоблачни решения и ще продължи да развива портфолиото си от услуги в посока резистентност.

Infrastructure Solutions Group (ISG): рекордните доходи и растеж на рентабилността не престават и през новата фискална година

Големият растеж на пазара на ICT инфраструктура повлиява удобно на приходите на ISG, които нарастват с 14%, преминавайки за първи път в историята на групата границата от 2 милиарда Щатски долар. Очакванията на компанията са пазарът на Edge инфраструктура да надвиши 41 милиарда Щатски долар до 2025 г., а пазарът на предпазване на данни да доближи 36 милиарда Щатски долар за същия интервал.

Intelligent Devices Group (IDG): пазарният водач

IDG разгласи оперативна облага от над 1 милиарда Щатски долар, запазвайки позицията си на международен водач по продажба на компютри. Този забележителен триумф се дължи на мощния напредък в премиум сегментите като гейминг и работни станции. Сред позитивните трендове в дълготраен проект се обрисува и опазване на нарасналото търсене на компютри по отношение на предпандемичните равнища.

22% от приходите на IDG идват от смарт устройства, разнообразни от компютри и решения за интелигентно съдействие. Подразделението осъществя и растеж от над 20% на годишна база на приходите от продажба на смарт телефони. Интересно е да се означи, че увеличените продажби се дължат освен на обичайните за сегмента пазари на Латинска и Северна Америка, само че и с помощта на развиването на пазарите в Европа и Азия.

Фабрика в Европа

През юни 2022г. Lenovo публично отвори вратите на първото си вътрешно индустриално дружество в Европа. Базирана в Унгария, фабриката се концентрира главно върху построяването на сървърна инфраструктура, системи за предпазване и висококачествени работни станции, употребявани от клиенти в цяла Европа, Близкия изток и Африка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР