Лелиса Десиса сложи край на 18-годишното чакане на Етиопия за

...
Лелиса Десиса сложи край на 18-годишното чакане на Етиопия за
Коментари Харесай

Финален спринт реши маратона при мъжете в Доха

Лелиса Десиса постави завършек на 18-годишното очакване на Етиопия за международна купа в маратона, откакто победи в класическата отдалеченост на Световното състезание в Доха, Катар. Надпреварата стартира в среднощ, само че все пак се организира при тежки атмосферни условия - 29 градуса температура и близо 50 % мокрота на въздуха.

Два километра преди края петима спортисти към момента бяха в борбата за медалите, само че по-късно Десиса и сънародникът му Мосинет Геремеу се откъснаха и взеха решение разногласието с заключителен спринт, в който Десиса съумя да надделее, с цел да стигне до купата. Победителят записа време от 2 часа, 10 минути и 40 секунди, единствено четири секунди по-бързо от това на Геремеу, до момента в който бронзовият орден остана за кениеца Амос Кипруто с 2:10:51.

" Беше горещо, само че аз бях квалифициран за това съревнование. Много съм изтощен, само че откакто завоювах сребро в Москва, този път разпределих силите си по-добре ", разяснява след триумфа Десиса, който е първият етиопец със златен орден от маратона след Гезахене Абера от 2001-ва година. БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР