лександър Новиков, президент на Съюза на есетровите животновъди, разказа пред

...
лександър Новиков, президент на Съюза на есетровите животновъди, разказа пред
Коментари Харесай

Най-опасният новогодишен деликатес в Русия

лександър Новиков, президент на Съюза на есетровите животновъди, описа пред радио Sputnik по какъв начин да се избира хайвер за новогодишната софра, тъй че да не рискуваме здравето си.

Черният хайвер е скъпо наслаждение и като предписание хората го купуват за празници. Нова година може да бъде един от толкоз дълго чаканите мотиви, с цел да сложим това скъпо ястие на трапезата си.

Председателят на Съюза на есетровите животновъди предложи да не се купува артикул със подозрителен генезис, даже в случай че коства доста по-малко. Например подобен е хайверът, който евентуално биха могли да доставят бракониерите.

Недостатъкът на този на ниска цена артикул е, че в случай че нямате шанс, той може да се трансформира в най-отровното ястие на празничната софра.

"Най-важното е къде бракониерите хващат тази риба. Есетрата живее тук-там, където има доста кал. Подобно на дънната риба, тя се храни с разнообразни организми от дъното. Съответно, в случай че в тази кал има доста слуз, хайверът също ще мирише на слуз и разнообразни нездравословни субстанции. Заедно с тинята те навлизат в рибата. Количеството нездравословни субстанции в нея се натрупва и може да бъде в пъти по-голямо, в сравнение с даже в дънните утайки ", изясни Новиков.

Търговският лов на риба на есетра в Русия е неразрешен, заради което есетрата се отглежда законно за подготвяне на черен хайвер в рибовъдни стопанства.

Както означи ръководителят на Съюза на есетровите фермери, хайверът през днешния ден е селскостопански артикул. И хайверът с най-високо качество се създава във фермите с добра екология, чиста вода и въздух.

"Когато избира хайвер, потребителят би трябвало да обърне внимание на това къде се намира рибното стопанство, какво съставлява, какви технологии употребява и да ревизира самата плантация. Необходимо Всичко това може елементарно да се види в интернет ", поучава Новиков.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР