Лековито изворче ни спасява от много болести, истина е. Изворна

...
Лековито изворче ни спасява от много болести, истина е. Изворна
Коментари Харесай

Ето лековитото изворче, което помага за различни проблеми

Лековито изворче ни избавя от доста заболявания, истина е. Изворна вода ни подарява излекуване от тежки болести.
Той се намира на пусто и отдалечено място, само че съгласно локалните поданици чудодейната течност има невероятна мощ и ни избавя от доста болести. Изворчето блика и се намира до село Вардун, в Търговищка област. Макар експертите да са установили, че водата не е минерална, хората пият от нея и се избавят от разнообразни болести.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO
Изворната вода лекува стомашни и бъбречни болести. До него има още един извор и съгласно селяните той се справял сполучливо с очни заболявания. Те могат да изброят поименно стотици излекували се, откакто са си измили очите с тази чудодейна вода.

Историята на двата извора е антична и забавна. Според локалната легенда преди стотици години единствено животните пиели от въпросната вода. Но пастирите забелязали, че стадата постоянно желали да пият единствено от този извор, а след време болните животни оздравявали. Те също почнали да утоляват жаждата си с нея и в действителност се почувствали по-добре, а болните се изправяли на крайници доста бързо.

С течение на времето жителите на селото съградили чешмичка, която набирала известност поради чудесата, която вършела със здравето водата от това изворче. След това, евентуално при започване на предишния век, локални селяни създали още по-голяма, каменна чешма, която и до през днешния ден стои там и от нея, през два чучура, блика животоспасяващата вода.

Винаги към тези две чешми има доста народ, които наливат в туби от лековатита течност. Те настояват, че водата в действителност лекува и дава живот, без заболявания. Никой от селото и от стотиците хора, които идват там, не могат да обяснят каква е мистерията на тази лековита вода. Но те познават тази вода като Лековитото изворче и желаят то да бъде публично оповестено за такова, тъй като излекуваните са безчет. А описът им непрестанно пораства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР