Лекотоварен автомобил, превозващ кислородни бутилки, се запали по време на

...
Лекотоварен автомобил, превозващ кислородни бутилки, се запали по време на
Коментари Харесай

Кола с кислородни бутилки се взриви в Пловдив

Лекотоварен автомобил, пренасящ кислородни бутилки, се възпламени по време на придвижване на Коматевско шосе в Пловдив. Шофьорът е в потрес, само че е отказал хостипализация в болница.

Сигналът е получен в 9.50 ч. Превозното средство е пътувало от кв. " Смирненски " към кв. " Кючук Париж ", когато се запалила една от кислородните бутилки, които са били транспортирани в него. На място незабавно са изпратени три екипа огнеборци, които са угасили пожара, породен от гръмнала кислородна бутилка, оповестиха от полицията.

 Снимка: МВР

Шофьорът Геро Беримски е превозвал 5 кислородни бутилки с колата си " Опел Комбо ". Той е отказал да бъде настанен в болница.

 Снимка: МВР

По думите му, до момента в който карал, ненадейно усетил остра миризма на изгоряло, при което незабавно спрял служебния автомобил в стръмната уличка, водеща към Коматевския възел.

След като вдигнал капака на мотора забелязал пушек и секунди по-късно дим, излизащ от контролното табло пред кормилото, съобщи БНР.

Драмата се е разиграла незабавно - бързо лумнали пламъци и Геро Беримски, знаейки че транспортира взривоопасен товар, бързо се отдалечил от димящата кола. Минута по-късно тя пламнала и малко по-късно зародила детонация от една гръмнала бутилка. Останалите не са се взривили.

Водачът е в потрес, само че е отказал настаняване в болница. Занимава се с транспорт на такива товари, като кислородни бутилки за промишлени потребности, а не за лечебни заведения, посочи самият Геро Беримски.

Изпочупени са позорци на околните къщи от гръмналата кислородна бутилка.

 Снимка: МВР

При гърмежа на бутилката таванът на колата се е откъснал и паднал в двор на къща наоколо, оповестява " Марица ". На 2-3 метра от колата има оживели кислородни бутилки, една от тях е изхвърчала. В периметър към 20-30 метра до мястото на детонацията има разхвърлени автомобилни елементи. Огънят е бил толкоз мощен, че са обгорели треви и шубраци насреща. Автомобилът е изцяло изгорен.

 Снимка: БНР

След привършване на огледа возилото ще бъде отстранено. До тогава обаче прекосяването от бул. " Хаджи Димитър " към Коматевско шосе остава блокирано.

Кметът Здравко Димитров е станал очевидец на случая, откакто минавал оттова на рутинна обиколка из Пловдив, съобщи БНР. Той благодарил на пожарникарите за съответната им и бърза реакция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР