Лекоатлетите Майкъл Норман и Райън Крузър от САЩ постигнаха впечатляващи

...
Лекоатлетите Майкъл Норман и Райън Крузър от САЩ постигнаха впечатляващи
Коментари Харесай

Впечатляващи постижения на лекоатлетически турнири в САЩ

Лекоатлетите Майкъл Норман и Райън Крузър от Съединени американски щати реализираха впечатляващи резултати в първите си стартове навън за новия сезон. Норман завоюва бягането на 400 метра в Торанс, Калифорния, за 43.45 секунди, като се приближи единствено на 42 стотни от международния връх на Уейд ван Нийкерк (Южна Африка).

С достижението 21-годишният бегач се изравни с олимпийския и повторен международен отличник Джереми Уоринър (САЩ) на четвъртото място във безконечната класация в дисциплината.

Олимпийският първенец на подтикване на гюле Крузър пък победи на съревнование в Лонг Бийч, Калифорния, с 22.74 метра, което е шесто достижение в историята. Това е и най-силният резултат в бранша от 20 май 1990 година, когато Ранди Барнс (САЩ) сложи международния връх от 23.12 метра в Уестууд, Калифорния.

Нигериецът Дивайн Одудуру пък стана едвам десетият мъж в историята, който реализира двойни победи в рамките дневно в бяганията на 100 и на 200 метра с достижения надлежно под 10.0 и под 20.0 секунди. 22-годишният Одудуру победи в по-късата отдалеченост на шампионат в Уейко, Тексас, с персонален връх за 9.94 секунди, а по-късно завоюва и в по-дългия спринт за 19.76 секунди, също персонален връх и трети резултат във безконечната класация на Африка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР