Леки и средни случаи на COVID-19 ще бъдат настанявани в

...
Леки и средни случаи на COVID-19 ще бъдат настанявани в
Коментари Харесай

Определиха МБАЛ Св. Мина в Пловдив за втора основна болница, всички частни се включват

Леки и междинни случаи на COVID-19 ще бъдат настанявани в общинската болница " Св. Мина " в Пловдив, стана ясно от брифинга на Областния спешен щаб. В подготвеност са и всички частни лечебни заведения, които са подписали декларация, ще освободят отделения и ще одобряват заболели. На първо място при вероятно експлоадиране на епидемията остава Инфекциозна клиника на УМБАЛ " Св. Георги ", само че по какъв начин тъкмо ще се настаняват болните, ще знаят незабавните медици, които ще имат график и точна информация.
Вариантът да се ремонтира незабавно Белодробна болница и да бъде тя втора база, отпада , тъй като за това се желае време, а и болничното заведение не действа и няма личен състав. Засега единствено Транспортна болница е отказала да се включи в цялостната картина, само че следва среща с управлението, сподели Дани Каназирева, регионален шеф и отпред на спешния щаб, която счита, че и там ще изпълнят разпорежданията.
Информацията за налични вируси в обособен град се дава единствено от Националния спешен щаб, тъй че и през днешния ден останаха без отговори въпросите за стара жена, умряла преди дни. Обсъжда се оживено вид за основаване на вирусологична лаборатория в Пловдив, само че и за това се желае време. Засега пробите се тестват в Стара Загора.
В избраната за втора съществена база в Пловдив болница " Св. Мина " разполагат с 500 броя еднократни маски, ръкавици и чакат нова доставка. До края на деня РЗИ пуска до новосформирания Национален спешен щаб с началник ст. комисар Николов поръчка за защитни средства. РЗИ разпрати през днешния ден до персоналните лекари инструкции по какъв начин да работят в изискванията на пандемия, на този стадий те са мощно лимитирани единствено с информация по телефон и ориентиране. Част от тях се тревожат за метода, по който ще се лекуват други болести при тези ограничавания. Няма нарушаване при наложена карантина на лица, контактни с заболели или пристигнали от чужбина. За запазване на реда и спокойствието в лечебните заведения, през днешния ден окръжният прокурор Румен Попов организира работна среща с шефовете на пловдивските лечебни заведения и съобщи, че ще има непоносимост към всяка проявена експанзия към доктор. 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 17 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР