Лекарят от Пирогов разказа за битката си с COVID-19 от

...
Лекарят от Пирогов разказа за битката си с COVID-19 от
Коментари Харесай

Д-р Валериев: Не смятам, че е редно да ни аплодират. Това е нашата работа

Лекарят от " Пирогов " описа за борбата си с COVID-19 от първо лице
В тази сложна и тежка година будители се оказаха лекари, учители и доброволци. Антоан Тонев е шеф на Софийската Математическа Гимназия. Той се включи виртуално в диалога в „ Събуди се ", напълно в крайник с времето, ограниченията и условията към просветителната система. В студиото беше лекар Димитър Валериев, който избавя човешки животи в Коронавирус отделението на „ Пирогов " и самият той прекара вируса и се върна да работи на първа линия.

„ Аплодисментите, с които ни благодарят за грижата за болните на фона на пандемията, беше нещо ненадейно и за самите нас като медици. Може би беше предизвикано от самата обстановка. Тези овации се появиха в условия на потребност. Лично аз обаче не считам, че е редно да ни приветстват. Това е нашата работа. Не считам, че е редно и да бият медиците ", съобщи доктор Валериев.

„ Ние също не чакаме овации. Това е нашата работа, напето предопределение. Сами сме си избрали да бъдем учители и следваме заветите на националните будители. Не желаеме някакво изключително самопризнание за това, което вършим. Просто се надяваме всички дружно да живеем в едно по-добро общество. Ситуацията е необикновена. Особено за нас - в учебно заведение. Сблъскахме се от първо лице с ковид. Можем да се оправим с провокациите единствено в случай че сме задружни ", безапелационен е шефът на СМГ.

Д-р Валериев е човек, който е съумял да се пребори с подлия вирус. „ Моето заболяване мина в лека форма. Има хора, които го карат по-леко, други- безсимптомно. Но дано не забравяме, че има и една част от пациентите, при които заразяването с COVID-19 e извънредно тежко ", предизвести медикът.

„ Медицинското класи не е по-добре предпазено от останалата част на популацията. Личните защитни средства способстват за предварителната защита, само че няма такива, които да защищават на 100 %. Моето заразяване стана в процеса на работа. Когато си в сходна среда има извънредно висок късмет да се заразиш с ковид ", твърди доктор Валериев.

Макар пациенти да не могат да се преглеждат от разстояние, учениците минаха към онлайн форма на образование. „ Нищо не може да размени живото преподаване, и непрестанно повтаряме на учениците си, че желаеме да бъдем дружно. Но обстановката сега е такава и сме построили ефикасна система, с която да осигурим качествено обучение на нашите деца ", безапелационен е шефът на СМГ доктор Тонев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР