Лекарят ме разубеди да се подлагам на операция и ме

...
Лекарят ме разубеди да се подлагам на операция и ме
Коментари Харесай

Лекарят ме посъветва да правя тези 12 упражнения за гърба

Лекарят ме разубеди да се подлагам на интервенция и ме посъветва да върша тези 12 извършения. И те помогнаха!

Упражненията при дискова херния, които ще ви спасят от интервенция:

Дисковата херния се среща постоянно при хора на доста разнообразни възрасти. Тя води освен до постоянна болежка в гърба, само че и до проблеми с чувствителността.

В сложни случаи при такава диагноза лекарят предлага интервенция, само че в случай че положението разрешава, упражненията ще оказват помощ.

Междупрешленният диск е хрущялна тъкан. Дисковете са ситуирани сред прешлените и действат като амортисьор. Понякога те се повреждат. Причините могат да бъдат: голяма тежест, която сме се пробвали да вдигнем, заради вибрациите на тези, които прекарват доста време в кола, наднорменото тегло, неразвитите мускули, които насочват по-голямата част от товара към гръбначния дирек.

Когато дискът е повреден, част от него стартира да изпъква над гръбначния дирек, създавайки условия за прищипване на нервните окончания, което предизвиква болежка и други проблеми.

Ако след консултация с невролог, сте научили за диагнозата „ дискова херния “ и лекарят ви е посъветвал да упражнявате, започнете с извършения вкъщи.

Ако изпълнявате тези извършения, можете да се отървете от болките в гърба. Всяко придвижване от този комплекс се повтаря осем пъти.

1. Легнете по тил, опънете краката си в коленете. Сгънете единия крайник, а другия сложете на пода.

2. В същата позиция вдигнете десния си крайник перпендикулярно на тялото. След това сменете крайници.

3. Легнете по тил, краката се слагат на пода, коленете се сгъват. С петата на единия крайник докоснете коляното на другия. След това сменете краката.

4. От същата позиция. Обърнете се встрани и се пробвайте да докоснете с коляно пода. Сменете посоката.

5. Сега легнете по тил с разтворени крайници. Свийте коляното на единия крайник към гърдите. След това сменете крайници.

6. В същата позиция – свийте двата крайници по едно и също време към гърдите.

7. В същата позиция – обърнете тялото си встрани и опънете ръцете си. Краката не се отделят от пода. Сменете посоката.

8. Застанете с колене и длани към пода. Използвайте коляното на единия крайник, с цел да докоснете лакътя на противоположната ръка, по-късно повторете всичко с другата ръка и крайник.

9. От същата позиция – опънете крайници си обратно и останете на място. Сменете с другия крайник.

10-11. Останете в същата позиция. Опънете крайници си обратно, а срещуположната ръка – напред. След това сменете ръката и крайници.

12. От същата позиция направете котешки тил: до момента в който вдишвате, огънете гърба си с гръбнака нагоре, до момента в който издишвате – свийте гърба си към бедрата.

Вижте още: Витамин В12 и признаци за неговия недостиг в тялото ни

Не забравяйте да повтаряте гимнастиката всеки ден в продължение на най-малко няколко месеца и ще усетите разликата!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР