Лекарството хидроксихлорохин беше предписано не по предназначение по време на

...
Лекарството хидроксихлорохин беше предписано не по предназначение по време на
Коментари Харесай

Употребата на хидроксихлорохин по време на пандемията от COVID може да е причинила 17 000 смъртни случая

Лекарството хидроксихлорохин беше предписано не по предопределение по време на пандемията и рекламирано по-специално от изтъкнат френски откривател, оповестява euronews.

Антималарийното лекарство хидроксихлорохин може да е предизвикало близо 17 000 смъртни случая в шест страни по време на първата вълна на пандемията от COVID-19.

Тази молекула беше показана по време на пандемията като чудодейно лекарство от малцинство здравни експерти, измежду които френският микробиолог Дидие Раул.

Убеждението на учения, че лекарството е лек за COVID-19, скоро беше подкрепено от някои политици. Френският президент Еманюел Макрон посети неговото оборудване, а президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложи лекарството през 2020 година, заявявайки, че към този момент го е приемал.

Използването на лекарството провокира несъгласия, защото доста здравни експерти означиха неналичието на проучвания или научни доказателства за неговата успеваемост против COVID-19.

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) издаде позволение за незабавна приложимост на хидроксихлорохин (HCQ) през март 2020 година, само че го анулира през юни.

Установено е, че лекарството предизвиква тежки странични резултати като нарушавания на сърдечния темп.

Близо 17 000 смъртни случая, породени от хидроксихлорохин

Ново изследване, оповестено в в този момент прави оценка последствията от използването на лекарството отвън етикета.

Изследователи, ръководени от Жан-Кристоф Лега, професор по терапия в болничната система на Лион, Франция, изследваха изследвания, извършени във Франция, Съединените щати, Белгия, Италия, Испания и Турция от март 2020 година до юли 2020 година

Употребата на HCQ е обвързвана с 11% нарастване на смъртността в мета-анализ на рандомизирани изследвания “, отбелязва изследването, цитирайки мета -анализ, оповестен през 2021 година в Nature, който откривателите са употребявали, с цел да изчислят броя на смъртните случаи, породени от от лекарството.

Приблизителният брой смъртни случаи в европейските страни е почти 240 в Белгия, 199 във Франция, 1822 в Италия и 1895 в Испания.

„ Това, което би трябвало да имаме поради, е, че това е груба оценка, в смисъл, че се отнася единствено за няколко страни за къс интервал от време и че общият брой на смъртните случаи евентуално е доста по-висок “, сподели Лега пред френската телевизия France 3.

Резултатите би трябвало да се одобряват с нараснало внимание, защото това е статистически разбор. Едно ограничаване на изследването е, че по-специално във Франция, Турция и Белгия данните по отношение на експозицията на лекарството са нищожни.

И въпреки всичко откривателите споделят: „ Този ​​резултат е в интерес на прецизното контролиране на достъпа до предписания отвън етикета по време на бъдещи пандемии “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР