Лекарство срещу краста по животните масово се изкупува от хората

...
Лекарство срещу краста по животните масово се изкупува от хората
Коментари Харесай

Българите се презапасяват с лекарство срещу краста по животните срещу COVID-19

Лекарство против краста по животните всеобщо се изкупува от хората в борбата против ковид. Ветеринарни лекари предизвестяват, че медикаментът е рисков за хората и се ползва единствено при животни. Въпросният медикамент не се продава свободно.

Ветеринарът Димитър Яновски разясни пред Българска национална телевизия, че у нас законодателството не се съблюдава и има малки врати, по които хората да се снабдят с медикамента.

Лекарството се изписва единствено на животни, акцентира той. С въпросния медикамент към този момент се вършат опити и няма потвърден резултат против ковид.
 Да не се купува ивермектин за лекуване на хора, предизвестяват ветеринари
Да не се купува ивермектин за лекуване на хора, предизвестяват ветеринари

Бил мощно отровен и елементарно можело да се предозира

Яновски акцентира, че медикаментът може да докара до алергични реакции и до по-сериозни последствия. Медикаментът е мощно отровен. Лесно човек може да бъде натровен, в случай че човек предозира, предизвести ветеринарният доктор.

Не се знае какво може да е предозирането, защото лекарството не се ползва при хора и не е ясно кое може да е съдбовното количество. От складовете на едро сигнализират, че има всеобщо търсене. За два дни в клиниката на Яновски има над 10 запитвания какви с количества може да снабдят пациентите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР