Лекарство срещу COVID-19 ще бъде нещо много важно, но засега

...
Лекарство срещу COVID-19 ще бъде нещо много важно, но засега
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Лекарство срещу COVID-19 ще бъде много важно, но засега няма такова

" Лекарство против COVID-19 ще бъде нещо доста значимо, само че към този момент нямаме противовирусен медикамент, който да прави някаква работа за амбулаторния пациент ", това сподели в " Твоят ден " по проф. Георги Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация.

Специалистът осведоми, че изследванията в тази тенденция са ориентирани към основаването на медикамент, който да превентира хоспитализация и към хора, които имат съпътстващи болести.

Според прогнозата му месеци ни разделят от основаването на такова лекарство, а организациите ще кажат какви ще са противопоказанията, само че сигурно то ще бъде за нехоспитализираните пациенти, като пускане на вземането му би трябвало да е рано, както при всяка противовирусна терапия.

Относно пандемията и обстановката у нас, проф. Момеков е уверен, че поведенческите модели са доста значими. За него всеки човешки живот е значим и загубата му от болест, която е преодолима, не е обяснима. Той счита, че хората желаят стопроцентова успеваемост от имунизациите, при което да няма странични резултати.

" Маската, дистанцията, имунизацията са ограничения, изисквани с най-хуманна цел. Единствената причина да съществуват е по християнски метод да се погрижим за себе си и околните си ", уверен е ръководителят на Българското научно сдружение по фармация.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР