Лекарство помага за възпиране на случаи на труден за лечение

...
Лекарство помага за възпиране на случаи на труден за лечение
Коментари Харесай

Лекарство дава добри резултати при ранен рак на гърдата

Лекарство оказва помощ за въздържане на случаи на сложен за лекуване рак на гърдата в ранен етап, заяви Асошиейтед прес. Резултатите от проучването бяха оповестени от Американското сдружение по клинична онкология в навечерието на годишната му конференция в сп. " Ню Ингланд джърнъл ъв медисин ", добавя Българска телеграфна агенция.

Препаратът линпарза оказва помощ на пациенти с рискови разновидности на рак на гърдата да живеят по-дълго без повторна демонстрация на болестта, откакто са лекувани със общоприета интервенция и химиотерапия.

Изследването е извършено при пациенти с генни разновидности BRCA1 и BRCA2, които водят до влечение към развиване на рак на гърдата, в случай че не действат вярно, като в това време нямат генната разновидност, която може да бъде атакувана с лекарството херцептин.

Повечето от пациентите, обхванати в проучването, страдали от тумори, които са " тройно отрицателни " и са изключително неподатливи на лекуване. В проучването са взели участие 1836 дами и мъже с ранен етап на рак на гърдата, като 82 на 100 от тях били с " тройно отрицателен " рак.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР