Лекарство, използвано за лечение на подагра, има потенциала да намали

...
Лекарство, използвано за лечение на подагра, има потенциала да намали
Коментари Харесай

Древно гръцко лекарство сваля наполовина смъртността от COVID

Лекарство, употребявано за лекуване на подагра, има капацитета да понижи смъртността от COVID-19 с 50%, сочи ново изследване, представено от в. " Дейли мейл ". Колхикум е лекарство, извличано от растения, което за първи път е употребявано от античните гърци поради своите специфични лечебни свойства.

Започва да се употребява необятно към първи век сл. Хр. за лекуване на подагра и други възпаления и е от дребното лекарства, които се употребяват и до през днешния ден. Това настояват специалисти от Еврейския университет в Йерусалим. Четири изследвания, включващи 6000 пациенти с ковид, изследват резултатите на лекарството, като всяко демонстрира „ очевидна изгода “ от използването му.

Израелските специалисти анализирали изследванията, като разкрили „ доста усъвършенстване в тежките коронавирусни случаи и най-важното - регистрирано е понижение на смъртността с към 50% спрямо тези, които не са лекувани с колхикум “. Откритието е значимо, защото лекарството е на ниска цена и изисква доза от половин милиграм дневно, съгласно откривателите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР