Лекарствата срещу COVID-19 вероятно ще бъдат налични през първото тримесечие

...
Лекарствата срещу COVID-19 вероятно ще бъдат налични през първото тримесечие
Коментари Харесай

Илко Гетов: Лекарствата срещу COVID-19 не отменят ползата от ваксинацията

Лекарствата против COVID-19 евентуално ще бъдат налични през първото тримесечие на 2022 година. Ние обаче не би трябвало на 100% да разчитаме на тях. За това прикани проф. Илко Гетов от ЕМА в ефира на Българска национална телевизия.

Въпросът е кои хора ще могат да употребяват медикаментите, от кого да се предписват, кой ще ги заплаща. Това е работата на експертните препоръки към министъра на опазването на здравето, на новия парламент и ролята на българските медицински общества и НЗОК да намерят най-разумния вид, тъй че това, което имаме да се използва вярно за тези, които имат нужда, разясни проф. Гетов.
Проф. Гетов: Няма друго избавление с изключение на имунизацията
Няма друго избавление с изключение на имунизацията. Ако продължаваме по този начин ще имаме и пета, и шеста вълна на ковид. Това съобщи представителят...

По думите на Гетов към сегашния миг има две противовирусните медикаменти. Лекарствата против COVID-19 имат отлична резултатност и над 80% от случаите понижават приема в лечебните заведения, понижават тежкото протичане на ковид, стопират репликацията на вируса и неговото размножаване върху организма, уточни експертът. 

Амбицията на проф. Гетов е до края на годината медикаментите да бъдат прегледани. Въпреки създаването на новите медикаменти против COVID-19, като това не анулира нуждата от имунизация.

Проф. Илко Гетов увери, че ще се положат всички старания да се разрешат медикаментите за приложимост с всички условия на регулатора. Обявената цена е 700 $ на един курс. За България цената ще бъде към 1000 лв. на един курс.

Той посочи, че „ Пфайзер “ не престават да работят за оправянето с ковид. Далеч сме обаче от стъпката, когато коронавирусът ще стане хронично заболяване. Проф. Гетов регистрира, че продължава напредъкът с поставените дози ваксини – приблизително над 20 000 дневно са поставените дози ваксини. Поставят се всички ваксини, може би с по-голям превес на еднодозовите. Има и огромен напредък с слагането на бустерната доза от РНК имунизациите, разяснява проф. Гетов. 
Проф. Гетов: Лекарство за домашно лекуване на ковид - в първите месеци на 2022 година
Ново лекарство за лекуване на COVID-19 в домашни условия се чака да излезе на пазара през първите три месеца на идната година. Тов...

Проф. Гетов добави, че се прави нова ваксина, която занапред следва да бъде обсъждана в ЕМА. Тя е различен вид ваксина, има протеинна ваксина на „ Санофи “ и евентуално ще се употребява като трета доза, която да укрепи имунитета. Много настойчиво се работи, натискът е голям и казусът с пандемията е сериозен, акцентира проф. Гетов.

" Ще удържим ситуацията, въпросът е да няма пета вълна. Това е вълната на неимунизираните ", приключи проф. Илко Гетов.

Още:

Проф. Илко Гетов: Смесването на имунизациите не е благотворно за имунитета
В рамките на седмица до 10 дни се чака да има мнение на Европейската комисия и за третата бустерна доза от имунизацията на " Модерна "....
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР