Лекарствата ще поскъпнат между 4 и 20%, най-голям скок ще

...
Лекарствата ще поскъпнат между 4 и 20%, най-голям скок ще
Коментари Харесай

Лекарствата без рецепта ще поскъпнат, 373 медикамента са забранени за износ |

Лекарствата ще нарастнат сред 4 и 20%, максимален скок ще има при цените на медикаментите, които се продават без лекарско наставление. 

Това заяви председателят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов по Нова тв. Той добави, че има предупреждение за нарастването на цените от производителите на медикаменти. Законът лимитира увеличението на цените по НЗОК. При козметиката и питателните добавки може да има безкрайно покачване, изясни Костов. 

По думите му съвсем цялата група антикоагуланти е дефицитна. 373 медикаменти са неразрешени за експорт все още. Причините са главно индустриални. Потреблението е повишено в пъти. Редица медикаменти в този момент се употребяват за лекуване на Коронавирус, а преди - единствено за характерни случаи, като да вземем за пример тези за астма, акцентира фармацевтът. 

Той посочи, че в страната ни няма недостиг на проби за ковид, като най-скъпите са към 15 лв., само че на пазара има и под 10 лева Няма единна цена за тестванията, тя зависи от техния тип и генезис, изясни Николай Костов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР