Лекарства по аптеките няма. Не мога да разбера как може

...
Лекарства по аптеките няма. Не мога да разбера как може
Коментари Харесай

Истината на политиците и гражданите е различна. Лекарства за COVID няма и в складовете

Лекарства по аптеките няма. Не мога да схвана по какъв начин може обществено министърът да лъже. Фармацевти ми споделят, че складовете са празни. Фраксипарин и клексан няма. Купих последните 6 инжекции. Обикаляла съм всички аптеки.
Това съобщи пред ФрогНюз Христина Минчева от Ямбол. Това е следващият сигнал за проблем с дефицит на медикаменти, макар че на държавно равнище се изяснява, че подобен няма.

ФрогНюз напомня, че за проблем с медикаментите алармира още преди месеци ръководителят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова. Прокуратурата обаче възприе това като всяване на суматоха в ефирен ефир и повдигна съответните обвинявания. По-късно се оказа, че сигналът не е бил по никакъв начин на вятъра.

Ето какво описа и Христина Минчева пред екипа ни:

Как установихте, че има проблем с медикаментите?

Сблъскахме се с COVID-19 фамилно. Мъжът ми получи затруднения и разви тромбоза. Фраксипарин и Клексан се употребяват като антитромботични медикаменти. Те се предписват и на бременни. Такива лекарства обаче няма.

В Ямбол купих последните шест инжекции. Всички настояват, че ситуацията е съществено. Хора в системата ми споделят, че са траяли да изнасят тези медикаменти. Не знам кой. Това страната да не отбрани интереса си, да не го внесе...

Държавата обаче увери, че в аптеките има задоволително количества. Лекуващият Ви доктор какво предписа?

Лекарят изписа рецерта. От там нанатък ситуацията е " търси и се спасявай ". Хапчета има, само че когато си незабавен случай рискът да получиш затруднения е голям. Нужно е инжекция, с цел да се овладее.

По малкия екран чух министъра като успокояваше, че няма проблем с съществуването на медикаменти и имах вяра, досега в който се сблъсках с грозната действителност.

За проблем с медикаментите алармира преди месеци ръководителят на Българския фармацевтичен съюз. Тогава обаче прокуратурата повдигна обвинявания за всяване на суматоха, а страната като че ли не реагира...

Това не е суматоха, а обезсърчение. Като липсва това лекарство, бременните по какъв начин ще се оправят? За мен става дума за цялостно безхаберие. Не знам за какво страната не реагира. Винаги съм си мислила че става въпрос за несръчност. В момента си мисля, че е напълно целеустремено. Умът ми не побира по какъв начин може да не се погрижиш за личното си население. Става дума за хора в трудоспособна възраст - 35-40 години. Вече няколко мои познати починаха. Кой ще работи?

Интервю на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР