Лекарства, които са заплатени от НЗОК са изкарвани от употреба

...
Лекарства, които са заплатени от НЗОК са изкарвани от употреба
Коментари Харесай

Разбиха група, търгувала нелегално с лекарства за онкоболни и деца

" Лекарства, които са заплатени от НЗОК са изкарвани от приложимост и вкарвани в документооборот и експорт в чужбина. Бяха доведени над 20 лица в ГДБОП. Организираната незаконна група се състои от 7 лица. Бяха арестувани за 24 часа. Доказателствата ще бъдат задоволителни евентуално, които сме дали в прокуратурата. Става въпрос за най-различни аптеки. Има си хора, които са били изкупвачи на тези медикаменти. "
Това заяви административният началник на профилираната прокуратура Иван Гешев по време на ексклузивен брифинг в Министерство на вътрешните работи.
" Проведена е акция за данъчни закононарушения и пране на пари, при която са конфискувани медикаменти за милиони левове ", добави още Гешев.
" Производството, което следим е формирано месец септември т.г. Данните и сигналът са получени още 6 месеца преди този момент. В хода на вчерашния ден бяха претърсени над 60 адреса. Предмет са данъчни закононарушения и пране на пари. Предмет са медикаменти – животоспасяващи, за онкоболни, за деца. В хода на извършените претърсвания бяха конфискувани медикаменти на стойност милиони левове. Предстои да бъде конкретизирано в допълнение точният размер. Предстои в околните дни да се посочи веригата от обвинени. Очертава се да е много дълга. Имаме упоритост да стигнем до оптимален брой лица ", разяснява Гешев.
Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов добави, че това е следващата реализация, която е извънредно сполучлива. По думите му това не е единствената скица с медикаменти, а има още много такива.
Административният началник на профилираната прокуратура Иван Гешев добави, че ще се проверява всичко, което има отношение към главния предмет на делото. „ Операцията е извършена в София, Шумен, Сливница, Пловдив. Престъпленията са стопански. Имаме упоритостта оптимално бързо да обработим големия размер от информация и доказателства и да притеглим лица в качество на обвинени. Няма по какъв начин този вид следствия да се стартира незабавно с привличане на обвинени. Следващата седмица ще имате цялостната информация какво е подхванато. Имаме информация за самостоятелен водач, само че ще дадем информация идната седмица “, добави той.
Те не пожелаха дадат информация дали измежду тестваните аптеки има и такива на водача на „ Воля “ Веселин Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР