Лекарският съюз иска 25% увеличение на клиничните пътеки като предложението

...
Лекарският съюз иска 25% увеличение на клиничните пътеки като предложението
Коментари Харесай

Лекарският съюз иска 25% увеличение на клиничните пътеки

Лекарският съюз желае 25% нарастване на клиничните пътеки като предлагането ще насочи на преговорите със Здравната каса. Това съобщи ръководителят на БЛС Иван Маджаров пред Нова нюз преди началото на договарянията сред представителите на НЗОК и на Българския лекарски съюз. Той напомни, че при миналогодишните договаряния са почнали от 25% и са стигнали до 22 на 100 приблизително нарастване. Тогава са въведени и механизми за надзор на някои по-тежки диагнози, които са дали резултат, разясни той.

За следващ път Народното събрание гласоподава увеличени средства за извънболнична помощ като задачата е профилактика, сподели ръководителят на браншовата организация. Със сигурност профилактиката за българското население не е задоволително, само че това е на максимумът за лекарите, изясни Маджаров.

По думите му лечебните заведения още веднъж ще имат обвързване да подсигурят минимални хонорари, както е записано в Закона за здравното обезпечаване и в НРД. „ Ние би трябвало да договорим едни по-високи цени по отношение на това те да съумеят да обезпечат заплати. До огромна степен нарастването в болничната помощ може да се окаже и незадоволително и ще би трябвало да си дадем сметка, че ще би трябвало да се разчита и на част от запаса в бюджета на НЗОК, с цел да се покрият предстоящите дефицити ”, сподели Маджаров.

Парите за заплатите на работещите в Спешната помощ би трябвало да бъдат предоставени през бюджета на Здравното министерство и би трябвало да подсигуряват високи хонорари, посочи ръководителят на БЛС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР