Лекарската колегия се обяви срещу насилието над медици, което бе

...
Лекарската колегия се обяви срещу насилието над медици, което бе
Коментари Харесай

Лекарска колегия: Агресуята срещу нас е недопустима, заслужаваме спокойна и защитена среда на работа

Лекарската гилдия се разгласи против насилието над медици, което бе обострено през последните дни. В позицията на организацията се показва, че е извънредно неприемливо да се толерират и правят сходен вид действие. Ето и цялото мнение на лекарите по тематиката:

" Управителният съвет на Столична лекарска гилдия на БЛС осъжда остро и изрично деянията на принуждение над медици и упражняването на вербална и физическа експанзия.

Като експерти, призвани да се грижат за живота и здравето на пациентите, заставаме твърдо зад позицията, че в връзките сред доктор и пациент нямат място обиди, тормоз и размяната на удари.

Във връзка с следващите случаи на принуждение против медици, изпълняващи служебните си отговорности, припомняме, че съсловната ни организация квалифицира като безусловно неприемливо и извънредно недопустимо похищението върху българските лекари и настояваме за бързи и съответни ограничения от способените органи.

Лекарската колегия, ангажирана непрекъснато със здравето и живота на българските жители, заслужава спокойна и предпазена среда, в която да извършва служебните си отговорности. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР