Лекарка от Хамбург се яви днес на първото изслушване в

...
Лекарка от Хамбург се яви днес на първото изслушване в
Коментари Харесай

Лекарка съди Biontech, ваксината им я увредила

Лекарка от Хамбург се яви през днешния ден на първото чуване в съда на дело, което тя стартира против фармацевтичната компания Biontech. Обвинението й е, че имунизацията им против ковид COVID-19 й е нанесла здравословни вреди.

Тя страда от болки в горната част на тялото, отичане на крайниците, безсилие, нарушавания на съня. Адвокатът й Тобиас Улбрих съобщи:

„ Става дума за нарушаване на сърдечния темп, зной, автоимунно заболяване. Искът е за 150 000 евро обезщетение за болки и премеждия плюс обезщетение за вреди! "

Първото обществено чуване в Окръжния съд в Хамбург, Германия, трябваше да стартира през днешния ден в 10 ч. Първоначално обаче процесът беше анулиран. В момента в цялата страна се преглеждат повече от 200 сходни правосъдни каузи. Те са ориентирани против всичките четири огромни производители на имунизациите против COVID-19.

Тези цивилен искове имат за цел да предявят искания, като се базират на член 84 от Закона за медикаментите, прочут като „ строга отговорност “.

" Това е допустимо, в случай че имунизацията, когато се употребява по предопределение, има нездравословни резултати, които надвишават допустимото равнище ", изяснява медицинският юрист доктор Брита Конрад.

От друга страна, според Закона за отбрана от инфекции, засегнатите лица могат да предявят искания за грижи пред обществените съдилища.

„ Смятам, че условието да се потвърди, че нездравословните последствия " надвишават допустимото ", е извънредно проблематично за осъществяване “, споделя Конрад.

Това се дължи и на обстоятелството, че няма надеждна база данни, защото известията за съществени странични резултати не са били регистрирани или са били регистрирани в незадоволителна степен.

В последна сметка ищецът ще би трябвало да потвърди, че става въпрос за увреждане от ваксина.

" Засегнатите лица постоянно страдат от автоимунни болести, чиито аргументи нормално не са изцяло ясни. Това прави задачата още по-трудна. "

Тобиас Улбрих вижда нещата по различен метод:

" Съгласно фармацевтичното право, параграф 84 II AMG, ответникът би трябвало да изясни и потвърди, че неговата ваксина не е съдействала за това увреждане " (нещо като хипотеза за виновност, б.р. на Клуб Z).

Самата компания Biontech изяснява, че се отнася доста съществено към всички случаи и ги изследва в детайли. Говорителка на компанията разгласи, че случаите се отнасят до " увреждания на здравето, за които досега не е открита връзка с имунизацията ".

Цялата информация, предоставена от ищеца, е била деликатно проучена и е достигнато до заключението, че жалбата е неоснователна.

" Това ще бъде дълъг, скалист път ", споделя юрист Йоахим Цезар-Прелер (60 г.).

Той също съставлява засегнатите лица и счита за проблематично, че против жалбите е имало възражения още преди въвеждането на имунизациите. Със законова разпоредба критериите за допустимост на потърпевшите от имунизация са били доста повишени.

" Производителите се бореха против вдишване на отговорност през 2020 година, преди имунизациите да се появят на пазара ", споделя Прелер.

Затова в доста случаи те носят отговорност, единствено в случай че са работили с груба немарливост или даже съзнателно са предизвикали вреди. Освен това в Европейски Съюз съществува обвързване за обезщетение: в случай че производителят фактически би трябвало да заплати обезщетение за вреди, той може да получи парите назад от страната.

Ищецът по делото в Хамбург, както и голям брой други наранени страни, се съставляват от юриста от Дюселдорф Тобиас Улбрих. Според информацията на началната страница на неговата адвокатска адвокатска фирма Rogert & Ulbrich той не е медицински правист, а експерт по транспортно и спедиторско право, както и специалист по авиационно и корпоративно право.

Улбрих е най-известен с ролята си в абсурда с дизеловите излъчвания. Напоследък той нееднократно е привличал публичното внимание поради близостта си до средите на така наречен тайни деятели. В своя акаунт в Twitter той написа, наред с други неща, за " принудително използване на генни лечения, известно като #ваксинация " или назовава мРНК имунизациите " биологично оръжие ".
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР