Лекарка на 82 години е най-старото джипи в област Монтана.

...
Лекарка на 82 години е най-старото джипи в област Монтана.
Коментари Харесай

82-годишна докторка лекува цяло село в Монтанско

Лекарка на 82 години е най-старото джипи в област Монтана. Д-р Иванка Коцева е родена през 1935 година и към този момент повече от 50 години се грижи за здравето на хората в монтанското село Владимирово.
Повечето от хората в селото с 1430 поданици са се родили пред очите й и тя познава здравните проблеми на дядовците, родителите и децата им. Заради денонощната си работа за здравето на хората във Владимирово и региона преди няколко години управата на Бойчиновци награди доктор Коцева с почетния плакет на общината.
Сред ветераните на медиците в област Монтана е и 81-годишен стоматолог, споделиха от Здравната каса.
В началото на тази година контракти със Здравната каса в област Монтана имат общо осемдесет и осем общопрактикуващи лекари.
52-ма от тях са на самостоятелна процедура, а 36 са в групова.
Най-младият общопрактикуващ доктор в района е на четиридесет и една години. Договор с РЗОК- Монтана имат и 76 стоматолози, които са извънредно незадоволителни, обявиха здравните специалисти.
Най-младият дентален лекар в Монтанско е на двадесет и девет години. Застаряването на лекарското съсловие в област Монтана и страната добива трагични измерения. Над 50% от лекарите са на възраст над 45 години, а всяка година стотици български лекари напущат страната в търсене на реализация в чужбина, разясняват с паника медицинските експерти. Според статистиката на РЗОК близо 31 000 поданици на област Монтана, т.е. всеки четвърти, са без здравни осигуровки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР