Лекарка, изгубила дъщеря си, се грижи за внука си като

...
Лекарка, изгубила дъщеря си, се грижи за внука си като
Коментари Харесай

86-годишна лекарка, изгубила дъщеря си, работи на три места, за да гледа внука си

Лекарка, изгубила щерка си, се грижи за внука си като работи на три места: 

Лекарка на 86 година работи на три места, с цел да обезпечи бъдещето на внука си. Възрастната жена се грижи за него от две години, след гибелта на щерка си.

Доктор Латинка Цветанова е физиотерапевт с близо 60 години стаж. Работи в монтанската болница „ Свети Георги “, в локалната поликлиника и към филиала на Спешна помощ в Чипровци.

Преди две години щерка й издъхва пред очите на детето си. Оттогава тя поема грижите за него.

„ Искам да оставя на детето пари, защото… кой ще му дава, като аз умра? Аз съм на възраст, всеки миг мога да си отида “, споделя лекарката пред БТВ. 

Доктор Цветанова навършва осемдесет и шест години преди седмица. Но не годините й тежат, а неналичието на задоволително време за внука.

„ Тя в действителност ни оказа помощ в един сложен миг, в който лекар Данаилов имаше здравословни проблеми и тя пое неговите отговорности и по-късно ние я оставихме на работа. И мога да кажа, че тя ще работи при нас, до момента в който тя има предпочитание “, изясни Владимир Минчев, управител на МБАЛ „ Св. Георги “.

След следващата промяна в болничното заведение лекар Латинка Цветанова ще поеме към идващото си работно място. И по този начин – до момента в който може.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР