Лекарите вече имат възможност да предписват електронни рецепти през мобилното

...
Лекарите вече имат възможност да предписват електронни рецепти през мобилното
Коментари Харесай

Лекарите могат да предписват е-рецепти с мобилно приложение и без интернет

Лекарите към този момент имат опция да предписват електронни предписания през мобилното приложение eRx даже и да няма интернет съгласуваност, оповестиха от пресцентъра на " Информационно обслужване ".

Новата функционалност, която беше създадена от " Информационно обслужване ", облекчава доста медицинските лица и пациентите при домашни визити и незабавни случаи, изключително в мъчно наличните региони, означават от компанията.

При офлайн режим електронната рецепта се резервира локално на мобилното устройство на медицинския експерт и когато връзката с интернет бъде възобновена, тя се изпраща към Националната здравноинформационна система (НЗИС).

Изписаната рецепта незабавно попада в електронното здравно досие на пациента и може да бъде изпълнена от всяка една аптека, което икономисва време и разноски на лекарите и жителите. Чрез еRx лекарите могат да изпишат електронна рецепта по всяко едно време и от всяка една точка, без да е нужен достъп до компютър с медицински програмен продукт. Новата версия на мобилното приложение включва също и усъвършенствания в интерфейса, свързани с данни за пациента, предписани медикаменти и указания за банкет на предписаните лекарства.

Данните на " Информационно обслужване " демонстрират, че от стартирането на системата досега през НЗИС са издадени над 47 млн. електронни предписания, като 1,762 млн. от тях са така наречен бели. Над 70% от тях към този момент са изпълнени в аптечната мрежа. Анулираните " бели " предписания са едвам 3% от издадените през НЗИС. Данните изрично демонстрират, че електронният еквивалент сполучливо заменя хартиените предписания, показват от " Информационно обслужване ".

Мобилното приложение за издаване на електронни " бели " предписания може да се употребява от всички лекари, зъболекари, фелдшери и ветеринари.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР