Лекарите вършат всичко, което е необдхоимо, пациентите имат желание, моля

...
Лекарите вършат всичко, което е необдхоимо, пациентите имат желание, моля
Коментари Харесай

Джипитата настояват да им се доставят необходимите ваксини

Лекарите правят всичко, което е необдхоимо, пациентите имат предпочитание, апелирам да ни бъде обезпечена опция да имунизираме с даване на неоходимите дози. Масовата имунизация ще постави завършек на всеобщата изолираност. За това прикани доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор и член на БЛС.
По думите ѝ към този момент не всички персонални лекари имат ваксини.

Не се отпускат задачите количества, които сме декларирали, съобщи тя пред Нова тебевизия, само че посочи, че това е обикновено, тъй като всички декларирани дози от джипитата не могат да се създадат за един ден.

Те нямат подготвеност да се включат в имунизацията на всички искащи

Николова акцентира, че е станало ясно, че в България може да се направи всеобща имунизация с близо 30 000 имунизирани за 3 дни, само че съгласно нея персоналните лекари също би трябвало да бъдат снабдени с дози, с цел да може този развой да стане в действителност всеобщ.

Видяхме, че е допустима всеобщата имунизация, когато персоналните лекари получат дозите си броят доста ще нарастне, добави общопрактикуващият доктор.

Тя даде за образец, че в случай че всеки ден 4200 джипита вършат по 10 ваксини, ще има доста увеличение на ваксинираните.

Идеята е да се създадат повече имунизациите. Опираме до това, че ваксини няма и това би трябвало да се промени час по-скоро, още веднъж прикани Гергана Николова.

По отношение на мобилните екипи, които би трябвало да имунизират трудноподвижните хора, тя разясни, че към този момент не вижда по какъв начин това може да се случи.

Спад на смъртността от COVID-19 регистрираха Мутафчийски и Кунчев

Припомняме, че през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов подреди имунизациите да стигнат и до най-малките и отдалечени села.

Няколко дни по-рано той разпореди да се отворят зелени коридори за всички искащи да се имунизират.

Въпреки това някои персонални лекари от по-малки обитаеми места признаха, че имат компликации и не са подготвени да стартират имунизациите за всички искащи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР