Лекарите в Гуанси-Чжуанския самостоятелен регион на Китай възвърнаха сърцето на

...
Лекарите в Гуанси-Чжуанския самостоятелен регион на Китай възвърнаха сърцето на
Коментари Харесай

 Как мъж почина и се върна към живот след час? 

Лекарите в Гуанси-Чжуанския независим район на Китай възвърнаха сърцето на пациент един час, откогато то бе спряло да бие, оповестиха местни медии.

61-годишният китаец е бил диагностициран с. Няколко месеца по-късно брачната половинка му видяла, че той губи разбиране вкъщи и извикала кола за незабавна помощ. Пристигналите на място лекари разкрили, че мъжът е със сърдечен арест. На път за болничното заведение се пробвали да върнат китаеца към живота с дефибрилатор.

Слабият сърдечен ритъм на мъжа се възобновил, затова болничното заведение неотложно решила да премести съживения пациент в по-голямо лечебно заведение. Там пациентът бе подложен на изкуствена белодробна вентилация. Състоянието му било оценено като съществено. Бил е в дълбока кома, с ниско кръвно и не могъл да диша сам. По-късно пациентът беше преместен в реанимация, където прекара още две седмици.

Сега китаецът все още е в здравно заведение. Вече може да се храни и да поддържа връзка с други хора.

Смята се, че в случай на инфаркт лекарите имат шест минути, за да се опитат да възстановят сърдечния ритъм.

„ Обикновено лекарите се пробват да приложат сърдечно-белодробна реанимация за половин час и стопират, ако видят, че не работи “, показа местен лекар. Но в тази обстановка семейството на пациента упорствало медиците да продължат да пробват и " те не се отхвърлиха ", показа местен лекар.

По-рано беше оповестено, че 61-годишен жител на Австралия се е върнал към живот час и половина след клинична крах. По думите на мъжа той нямал никакви записки от няколкото дни, прекарани в реанимацията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР